Кризите в София около ремонтите оставиха усещането, че успехите в

...
Кризите в София около ремонтите оставиха усещането, че успехите в
Коментари Харесай

Политолог: Пробив в София по модела ”Радев” е категорично възможен

Кризите в София към ремонтите оставиха чувството, че триумфите в ръководството на този град не са толкоз забележими, колкото ГЕРБ желаят да ги показват. Това получи отражение и в новината за сключването на съглашение на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили – търси се партньорство.
Това сподели пред БНР политологът Христо Панчугов и разяснява, че преди няколко месеца е изглеждало по-сигурно, в сравнение с в този момент, че Мая Манолова ще се включи в конкуренцията за столицата и че ГЕРБ сякаш ще имат различен претендент, а не Йорданка Фандъкова.

" Опозицията, в лицето на Българска социалистическа партия, проспа всички същински кавги в София, с цел да повдигнат претендент, който да наложи себе си като смислена опция и да притегли гласове ". Според Панчугов инерцията работи най-вече за ГЕРБ.

Политологът уточни най-големите кавги в столицата – замърсяването, публичните поръчки и корупцията.

По думите му пробив в София по модела " Радев " е изрично вероятен, само че дали този пробив ще бъде в лицето на Мая Манолова – не е ясно. Панчугов разяснява, че е несъмнено, че Българска социалистическа партия ще поддържат Манолова, в случай че тя се кандидатира за кмет на столицата, " другояче Българска социалистическа партия би трябвало да са политически заблудени, с цел да повдигнат различен ".

" За първи път наподобява, че балотаж в София е вероятен, само че кой ще отиде на него, е мъчно да се предсказа ", сподели още политологът в предаването “Преди всички “ по стратегия “Хоризонт “.

Според Панчугов десницата има огромен капацитет в София, тъй като към 90% от електората ѝ живее в столицата, само че: " Проблемът е, че претендентът на " Демократична България " наподобява, сякаш си играе с проблемите на София, не стои задоволително съществено. Разговорът би трябвало да бъде сериозен и обвързван с борбата за смяна, от позиция на корупцията и на метода на ръководство на общинския бюджет, а не толкоз дали познава градската среда и желанието за нейната смяна ". По думите му доста значимо е каква акция ще проведат десните, с цел да не слагат гласоподавателите си в комплицираната обстановка на балотажа в София да избират по-малкото зло, както беше на президентските избори.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР