Кризите ни чакат - очевидно ще има здравна криза, тя

...
Кризите ни чакат - очевидно ще има здравна криза, тя
Коментари Харесай

Кутев: Чакат ни кризи, а всички резерви в бюджета са изчерпани

" Кризите ни чакат - явно ще има здравна рецесия, тя ще докара до стопански последствия. Всичко това би трябвало да бъде съответно възприето от страната. Всички запаси в бюджета за три месеца служебно държавно управление са изчерпани. Всички събирания вървят добре. Напълно сигурни сме, че ще има 2 милиарда лв. повече в бюджета в края на годината. Парите ги има ".

Това сподели пред БНР представителят на служебното държавно управление Антон Кутев. По думите му към този момент са направени вътрешните разбърквания в бюджета и няма към този момент благоприятни условия за това.

" И септември ще имаме средства в бюджета за заплащанията, през октомври - няма. А в случай че се окаже, че идващото служебно държавно управление ще работи до ноември, което е изцяло действително да се случи, като виждам настоящето развиване ", сподели той

Той акцентира, че бюджетът постоянно е бил за политическите партии вододелът, през който те си намират място в пространството - ляво или дясно. " Затова те и сега се пробват през бюджетната процедура да се слагат в политическото пространство, това не е неприятно ", добави Кутев.

Според него е доста значимо да има постоянно държавно управление, само че изрече съмнение, че по-скоро ще се стигне още веднъж до длъжностен кабинет: " Вече съвсем не се колебая, че ще го има.... Без парламент нищо не може да се свърши. Много е значимо да се сътвори държавно управление, в случай че е допустимо ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР