Кризите, които преживяват двойките в дългите връзки, обикновено се дължат

...
Кризите, които преживяват двойките в дългите връзки, обикновено се дължат
Коментари Харесай

Четирите големи кризи в дългогодишните отношения

Кризите, които претърпяват двойките в дългите връзки, нормално се дължат на огромни промени в живота. Те разрешават на двамата сътрудници да преоценят връзките и да решат дали е най-добре да поправят нещата посред им, в случай че има потребност, или да ги прекратят.
Всички дълготрайни връзки минават през сложни времена, тъй като хората непрестанно се трансформират и развиват. Тези рецесии могат да стимулират двойката да прави проекти за бъдещето и да влага в сегашното. Те също могат да доведат до безпокойствие и неустановеност, изключително в случай че и двамата сътрудници са склонни да слагат под подозрение решенията си.
Кризите в дългите връзки са естествени. Въпреки че предизвикват известна степен на неустойчивост и неустановеност, те имат опция да създадат значими промени и да укрепят връзките. По време на тези стадии постоянно пораждат нерешени спорове. Кризите в многогодишните връзките нормално се случват в края или началото на огромни промени в живота. Експертите класифицират тези рецесии съгласно това от какъв брой време е дружно двойката. По този принцип те ги разделят на едногодишната, тригодишната, десетгодишната и рецесията на празното гнездо.

1. Едногодишната рецесия - краят на лимеранса
Американската психоложка доктор Дороти Тенов основава термина „ лимеранс “, за първи път разказан в книгата й „ Любов и лимеранс: Опитът от влюбването “, оповестена през 1977 година Тя го дефинира като оня сантиментален и настойчив стадий на обич, когато си мощно притеглен от другия и изпитвате мощно предпочитание на възприятията ви да бъде отвърнато. Краят на лимеранса нормално е началото на първата рецесия в дълготрайните връзки. Това нормално се случва, откакто двойката е дружно от година или година и половина. Спецификата на рецесията ще зависи от двойката, несъмнено, само че общата нишка е, че идеализирането стопира да се случва. И двамата стартирате да виждате минусите на другия и се пробвате да си върнете част от персоналното пространство, от което сте се отказали първоначално. Освен в случай че няма постоянна основа, която да ги държи дружно, доста връзки свършват тук.

2. Тригодишната рецесия
Друга рецесия се случва към три години след началото на дълготрайни връзки (разбира се, времето е почти.) По време на този стадий нормално има предпочитание връзката да отиде на идващото равнище. Ако към момента не живеете с колегата си, „ последващо равнище “ може да е преместването ви дружно. Ако пък живеете дружно, може би ще помислите дали да се ожените или да имате деца. Основната причина е нуждата от по-голяма ангажираност. Начин за формализиране на съществуващата връзка. Двойките на този стадий от връзката си вършат равносметка какво имат и къде биха желали да бъдат. Крайният резултат от тази рецесия е или демонстрация на ангажираност, или раздробяване. Второто се случва, когато единият или двамата сътрудници решат, че не са подготвени за по-голяма съвестност.

3. 10-годишната рецесия
Този стадий нормално се концентрира върху децата и секса. Двойките по време на тази фаза нормално концентрират цялото си внимание върху децата си и се сблъскат с разлики в стиловете на развъждане на наследниците си. Вместо да мислите като двойка, вие стартирате да мислите като фамилна единица. Сексът, въпреки това, се изтласква на назад във времето. Това предизвиква подозрение и дискомфорт, тъй като и двамата желаете да се чувствате привлекателни и бихте желали сексът да е по-голям. Тези два фактора могат да доведат до раздробяване или време на възобновяване и наново разкриване.

4. Кризата на празното гнездо
Двойките, които са претърпели рецесии и са съумели да открият здравословна, уравновесена връзка, постоянно се оправят с една последна пречка, наречена рецесия на празното гнездо. Това се случва, когато децата ви пораснат и се изнесат от вкъщи. В този миг вие и вашият сътрудник може още веднъж да се концентрирайте върху връзката си, преход, който постоянно е изпълнен с спор. През годините и двамата сте се трансформирали толкоз доста. Вие сте се приспособили към функциите си в фамилията, само че като обособени човеци може да се чувствате неудобно между тях, когато към този момент нямате филтър, натрапен от наличието на децата. В този миг би трябвало или да преоткриете връзката, или да решите, че нямате нищо общо и желаете да опитате да живеете разграничени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР