Кризите, които ни заобикалят, са безспорни и няма как България

...
Кризите, които ни заобикалят, са безспорни и няма как България
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Топлината в домовете на хората и развитието на икономиката са наши основни приоритети


„ Кризите, които ни заобикалят, са безспорни и няма по какъв начин България да бъде някакъв оазис в този миг. Но считам, че всеки човек би трябвало да гласоподава, с цел да може по-късно да има правото да подлага на критика. След изборите кабинет ще има, това е значимо за страната ни. Ключът е в дипломацията, а не борбата и разграничителните линии. И ние би трябвало да намерим решение по какъв начин да се ръководи страната. “ Това съобщи лидерът на листата на на КП „ Българска социалистическа партия за България “ в 3-ти МИР Варна и член на ИБ на партията Борислав Гуцанов в предаването „ Опорни хора “ по БГ Он Еър.
Гуцанов уточни, че левицата по никакъв метод и под каквато и да е форма няма да води договаряния с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Според него „ Възраждане “ са се трансформирали в сериозна патерица на ГЕРБ и всички виждат припокриването сред двете партии, както са засичани сходни неща сред Има Такъв Народ и Движение за права и свободи.
„ Ще търсим допирната точка, а тя е сигурността. Допирна точка е, че би трябвало да бъде изменена правосъдната система, да има и правдивост. Не може последните 12 години по време ръководството на ГЕРБ да има толкоз доста образци за корупция, а през последната година на Борисов да има 7.8 милиарда дадени по инхаус процедури и да няма нито един осъден “, сподели Гуцанов по отношение на сигурността и обстановката в правосъдната система на България.
Той е безапелационен, че няма по какъв начин да имаме тежки връзки с Русия и в частност „ Газпром “, тъй като това е неприемливо за страната ни. „ Когато бяха изгонени 70-те съветски дипломати ние доста ясно декларирахме, че Кирил Петков не може повече да бъде министър-председател, защото той взе еднолично решението за изгонването на дипломатите. В Европа се съгласиха да заплащат в рубли, тъй като няма по какъв начин „ Газпром “ да продължат доставките, в случай че не могат да получават парите си. Ние би трябвало да преговаряме с всички вероятни снабдители, с цел да имаме газ на допустимо най-изгодната цена и най-сигурни доставки “, добави членът на управлението на социалистическата партия. По отношение на газовите доставки и цените той даде за образец Турция, където синьото гориво е над 9 пъти по-евтино по отношение на това в България.
„ По евростатистиката ние сме преди всичко по растеж на промишленост. Най-накрая България да бъде преди всичко по нещо позитивно. Но това може да продължи единствено, в случай че ние имаме евтина и сигурна доставка на газ и енергоресурси. Затова Българска социалистическа партия толкоз натискаме за естествени връзки с Русия и „ Газпром “. България би трябвало в действителност да има обезпечено топло за всяко едно българско семейство, както и развиване на стопанската система ни. Успяхме да създадем доста неща за 7 месеца. С облекченията за младите фамилии, повишаване на необлагаемия най-малко от 4500 на 6000 лева, безвъзмездни детски градини и ясли, също и нарастване на пенсиите на пенсионерите “, заключи Борислав Гуцанов за достиженията и целите на Българската социалистическа партия.
Социалистът съобщи, че главната функционалност на служебното държавно управление е да обезпечи почтен избор на 2 октомври и бе безапелационен, че с дейностите си това държавно управление оказва въздействие върху изборите. „ Българска социалистическа партия ще създадем по този начин, че да се представим по най-хубавия метод, ние постоянно играем за победа. Ние сме партията, която постоянно се грижи за страната си “, добави той.
„ Министър Велкова беше зам.-министър на финансите в постоянния кабинет и тя участваше в правенето на бюджета. Когато държавното управление си отиде имаше 1.5 милиарда лева остатък и няма по какъв начин той да изчезне за 1 месец. Нека служебният кабинет да е малко по-внимателен, когато прави такива изявления. Последното тримесечие от ръководството на ГЕРБ приходите по сметките на страната от експорт са 5.3 милиарда евро. Първото тримесечие на нашето ръководство са 7.3 милиарда евро, което е с 2 милиарда допълнително. “, изясни Гуцанов за нападките и от страна на служебното държавно управление.
В умозаключение социалистът сподели, че Българска социалистическа партия са били срещу пазаруването на F-16, когато с гласоподаване ГЕРБ са приели за първата ескадрила. „ Тогава освен, че цената беше невероятна – заплати се и 100% напред. След което се оказа, че с 2 години ще се забавят самолетите. И в това време длъжностен кабинет в този момент вкарва още нови 8 F-16 да бъдат взети “, заключи Борислав Гуцанов.

 
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР