Кризисният щаб за борба с коронавируса на Сърбия призова всички

...
Кризисният щаб за борба с коронавируса на Сърбия призова всички
Коментари Харесай

Сърбия въвежда нови мерки срещу коронавируса от петък

Кризисният щаб за битка с ковид на Сърбия прикани всички жители, които сега са в Черна гора, Хърватия и БиХ, да се върнат до 18:00 часа в петък.

След това ще влезе в действие контрол над всички жители, завръщащи се в Сърбия, като рекомендацията на международните организации са това наблюдаване да продължи до 10 дни, заяви РТС.

Във всички страни от района е записано увеличение на броя на новозаразените, съобщи доктор Дария Кисич Тепавчевич – заместник-директор на института „ Батут ”.

С цел понижаване на риска от заразяване всички жители, които влязат на територията на Сърбия от рискови страни, ще бъдат подложени на подробен надзор. В околните дни следва да бъдат прецизирани и оповестени обществено спомагателните ограничения.

Уточнява се, че не става въпрос за карантина или самоизолация, а за контрол, който ще включва избрани ограничения и дейности за понижаване на опцията за преместване на вируса и изнасянето на случаи от страната.

Според последните данни, от COVID-19 в Сърбия са умряли двама души. Потвърдени са 108 нови случая на коронавирусна зараза при направени 3 082 теста. Министерството на здравеопазването заяви, че има леко нарастване на броя на новозаразените, като се акцентира, че това е последица от завръщането на жителите от почивки в Черна гора и Хърватия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР