Кризисният щаб борба с инфекциозните болести на Сърбия предложи въвеждането

...
Кризисният щаб борба с инфекциозните болести на Сърбия предложи въвеждането
Коментари Харесай

Сърбия ще иска PCR тест за чужденци при влизане в страната

Кризисният щаб битка с инфекциозните заболявания на Сърбия предложи въвеждането на наложителен PCR тест за влизане на непознати жители в страната от 20 декември, оповестиха членове на щаба, съобщи РИА Новости, представена от БГНЕС.
Според на сръбското министерство на здравеопазванетоот началото на пандемията са се разболели 271 364 жители. Общият брой на умрелите от пандемията е 2380 души. Властите са изключително загрижени от броя на приетите в болница - 8 842 души, 334 от които са на апарати за механична вентилация.
 Километрични опашки от тирове на границата със Сърбия Километрични опашки от тирове на границата със Сърбия
Километрични опашки от тирове се извиха на границата ни със Сърбия, заяви bTV. От българската страна работят два кантара, само че в Сърбия...
Очакваше се на срещата в понеделник да се вземе решение по отношение на условието за PCR тест или за влизащите в страната от чужбина, както и въвеждането на комендантски час.
" Всички задгранични жители ще се нуждаят от PCR тест, не по-стар от 48 часа, с цел да влязат в Сърбия от 20 декември, най-вероятно до 10 януари ", съобщи министърът на труда и обществената отбрана Дария Кишич-Тепавчевич на брифинг.
Сръбските жители ще могат да влязат без тест, само че при самоизолация или тествани при идване. Решението би трябвало да бъде утвърдено от кабинета.
В Сърбия на 4 декември влязоха в действие предходни ограничения за битка с ковид. Според решението на сръбското държавно управление от 17.00 в петък до 05.00 часа в понеделник салони за хубост и фризьорски салони, фитнес центрове и фитнес зали, спа центрове и басейни са затворени в цялата страна. Изключение вършат – ремонти на облекла, обувки и екипировка, където не се изисква наличието на клиенти, те работят и в събота.
 Средно по 1 000 души дневно си вършат PCR тест с направление Средно по 1 000 души дневно си вършат PCR тест с направление
За 10 дни повече от 1600 общопрактикуващи лекари в страната са издали над 10 000 талона за PCR проучване, заяви министърът на здравео...
Културните институции - театри, кина, музеи и галерии - са отворени всеки ден до 17 часа, в това число през почивните дни. Аптеките, бензиностанциите и службите за доставка на храна могат да работят непрекъснато. Хранителните магазини са отворени до 21.00. Пазарите не престават да работят в делничните дни, както нормално, в почивните дни - от 6.00 до 15.00.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР