Кризата в управлението е видима. Напрежението в управляващата коалиция буквално

...
Кризата в управлението е видима. Напрежението в управляващата коалиция буквално
Коментари Харесай

Екатерина Михайлова: Изглежда по-вероятно това управление да не продължи дълго

" Кризата в ръководството е забележима. Напрежението в ръководещата коалиция безусловно ескалираше всеки ден. Изглежда по-вероятно да не може да продължи дълго това ръководство. " Това мнение изрази в предаването " Неделя 150 " на БНР проф. Екатерина Михайлова, учител по парламентарни практики, преди време дълготраен политик от Съюз на демократичните сили.

" Изненадата не беше единствено при министър-председателя. Не се очакваше толкова внезапно и неизвестно за какво да приключат връзките. "

Според Михайлова мъчно може да се формулира " точната причина за разпада ".

" След разрухата, която заварихме от ръководството на Българска социалистическа партия и Жан Виденов, потърсихме единодушие по огромните тематики за България. Подобни неща не е неприятно да се вършат и в днешно време. (…) Потърсихме това единодушие и го получихме, само от страна на Българска социалистическа партия не получихме поддръжка за част от нещата. След това постигането на тези огромни тематики се сблъска със сериозна опозиция и тежки промени, загубихме някои хора по пътя, като наши сподвижници. (…) В този миг имахме президент, министър-председател и парламентарно болшинство, което гледаше в тази посока ", направи прилика с днешната рецесия Екатерина Михайлова.

" Бюджетът постоянно е разграничителна линия на ръководещи и съпротива, постоянно разделя. Отговорите може би ще ги получим скоро в границите на бюджетната процедура. Втората тематика, по която можем да разберем развръзката, е смяната в състава на държавното управление – ще се разбере има или няма поддръжка. (…) Ако няма кой да гласоподава законите и решенията на Народното събрание, едно държавно управление е с вързани ръце ", разяснява Михайлова.

Според нея " България към този момент много дълго време е без дейно настоящ парламент, съвсем година ".

Екатерина Михайлова счита, че този парламент мъчно би съществувал до локалните избори следващата година.

" Той няма и капацитет да излъчи друго ръководство. Но от време на време са се случвали непредвидими неща. "

Т.нар. политическо номадство е неприятно събитие, сподели още проф. Екатерина Михайлова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР