Кризата в Северна Корея не може да бъде решена само

...
Кризата в Северна Корея не може да бъде решена само
Коментари Харесай

Путин отхвърли предложението за петролно ембарго спрямо Северна Корея

Кризата в Северна Корея не може да бъде решена единствено със наказания и напън, съобщи съветският президент Владимир Путин на среща с южнокорейския си сътрудник, оповестява " Ройтерс ".

Путин се срещна с южнокорейския президент Мун Чже ин в границите на икономическата среща на високо ниво в източния съветски град Владивосток . Срещата се организира в подтекста на възходящата интернационална угриженост, че Севера възнамерява нови проби на оръжия .

 Сеул желае петролно ембарго за Пхенян
Сеул желае петролно ембарго за Пхенян

Мун Чже ин е призовала Съвета за сигурност

Руският президент осъди шестия и максимален нуклеарен тест в Северна Корея , заявявайки, че Русия не признава нуклеарния й статут. Според източници на New York Times, по време на срещата, Путин се е противопоставил на концепцията за цялостно петролно ембарго по отношение на Северна Корея, като е подчертал, че Русия изнася едвам 40,000 тона годишно към нея.

" Ракетната и нуклеарна стратегия на Пхенян е жестоко нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации , подкопава режима за неразпространение и основава опасност за сигурността на североизточна Азия ", съобщи Путин на взаимна конференция и добави, че " в същото време е ясно, че е невероятно да се реши казусът на Корейския полуостров единствено посредством наказания и напън ".

Путин счита, че н е може да се реализира прогрес без политически и дипломатически принадлежности. По-късно той заяви пред организация TASS, че съветски и севернокорейски делегации могат да се срещнат във форума във Владивосток.

Мун, който е на власт от тази година, се застъпи за политика на ангажираност със Северна Корея . Той е подложен на все по-голям напън, с цел да поеме по-твърда позиция.

Той изиска от Организацията на обединените народи да обмислят нови тежки наказания след последния нуклеарен тест на Севера.

Дипломати считат, че С ъветът за сигурност може да обмисли възбраната на износа на текстил в Северна Корея, да блокира самолетната компания й или да спре доставките на нефт за държавното управление и военните.

Други ограничения възможни ограничения биха могли да включват попречване на работата на севернокорейци в чужбина и слагане на висши чиновници в черен лист, целящ да наложи заледяване на активи и забрани за пътешестване .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР