“Кризата в лявото не е само в България, а в

...
“Кризата в лявото не е само в България, а в
Коментари Харесай

Таско Ерменков: ГЕРБ се опитват да върнат модела, няма да се коалираме с тях

“Кризата в лявото не е единствено в България, а в международен мащаб. Ние организираме добра обществена политика, само че очевидно това не е задоволително, тъй като обществена политика организират всички, включително консервативни и демократични партии в условия на рецесия. Видимо би трябвало да се върнем към някои наши идеологически устои, с цел да станем онази партия, която може да пази ползите на трудещите се. ”

Това разяснява членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Таско Ерменков в предаването “Делници ” по Евроком.

“Първо, в България имаме ниска изборна интензивност. Почти 2/3 от популацията не намира партията, която да показва неговия интерес и по тази причина не гласоподава. Второ, в тежката икономическа конюнктура, в която върлува инфлация, занапред следва застоялост, цените хвърчат, е обикновено да има една същинска лява партия и ние като социалистическа партия би трябвало да се съобразим с тези настроения, да си създадем поправки и да продължим напред ”, проучва социалистът.

Според Ерменков аритметиката след изборите не излиза за основаване на държавно управление на кардинална основа. “Ако се сформира държавно управление, то ще е държавно управление на дълбокия компромис, което няма да бъде дълговременно ”, счита той.

Таско Ерменков бе безапелационен, че Българска социалистическа партия коалиция с ГЕРБ няма да направи и уточни, че това, което те оферират е продължение на модела “ГЕРБ ”. “Ако нещо постигнахме за тази година и половина, макар политическите турболенции, това е ГЕРБ да не може да ръководи. И се надявам на всички тези, които влязоха в Народното събрание с концепцията, че няма да позволен връщане на ГЕРБ на власт, с цел да не се допусне връщане на този циничен модел, ще удържат на думата си ”, разяснява Таско Ерменков.

“Отговорност на президента е, в случай че не успее да се сформира държавно управление, да удължи живота на Народното събрание до приемането на най-важния закон - държавния бюджет ”, уточни още той.

По думите на Ерменков колкото по-бързо спре войната, толкоз по-бързо ще се възстановява ситуацията в Европа. Той бе безапелационен, че износът на оръжие за Украйна не е решение на това и Българска социалистическа партия отстоява твърдата си позиция срещу. “Трябва да се търси дипломатическо решение на спора ”, акцентира социалистът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР