Кризата в детското отделение във Враца бе породена от дефицит

...
Кризата в детското отделение във Враца бе породена от дефицит
Коментари Харесай

Детското отделение на врачанската болница спря приема до края на август

Кризата в детското поделение във Враца бе подбудена от недостиг на медицински експерти. При норматив от шестима лекари, до неотдавна там работеха трима на цялостен щат и един - на половин. Те подадоха предупреждение за овакантяване заради изискванията на труд и ниското възнаграждение. Преди приключването на периода през септември те би трябвало да употребяват насъбраните отпуски. Така се наложи отделението да спре работата краткотрайно. 

 

В лечебното заведение ще продължи приемът на деца в две отделения - по хирургия и ортопедия. Там са налице медици с нужните специалности. Деца с други диагнози ще се пренасочват към общинските лечебни заведения в Мездра и Бяла Слатина и към здравни заведения с по-високо равнище на подготвеност в София и Монтана.

 

Междувременно текат договаряния за съставяне на нов лекарски екип. При визитата си във Враца предходната седмица здравният министър проф. Христо Хинков бе безапелационен, че няма да се стигне до затваряне на отделението.

 

От локалната администрация дадоха обещание общински жилища за педиатри, които се съгласят да бъдат командировани във врачанската болница.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР