Кризата в БСП се задълбочава. Кметът на Перник Станислав Владимиров

...
Кризата в БСП се задълбочава. Кметът на Перник Станислав Владимиров
Коментари Харесай

Кметът на Перник доброволно напусна БСП

Кризата в Българска социалистическа партия се задълбочава. Кметът на Перник Станислав Владимиров е напуснал партията. Той е подал заявката си за преустановяване на участието през днешния ден в символ и на взаимност с изключените на конгреса, само че и вследствие на узряло решение от доста месеци насам, е съобщил самият той пред.

Владимиров е декларирал, че държанието на управлението на конгреса, което изключи 14 социалисти, измежду които и пернишките Ралица Андреева и Мартин Жлябинков, е взривило локалната партийна организация. Напускат още ръководителите на общинската и на регионалната конструкция - Стефан Кръстев и Валентин Петков.

" Това е един доста дълъг развой, едно от най-трудните решения, които съм взимал в последните години, само че още месеци обратно бях направил своите заключения. Първо напуснах управителните органи поради несъгласието с това, което се случва в Българска социалистическа партия, с водещата ненавист, гонене на инакомислещите, с отстрелване на неуместните. Това не е партия изключително лява, такава, каквато аз си я представям. Аз чакам другарска среда, рационални диалози за бъдещето на България, а тук срещаме единствено среда, която е токсична. Нямам желание да вземам участие.

След събота, това, което видях на конгреса, изключително невероятните ограничения за сигурност, които беше взело управлението... Аз на футболен мач не съм влизал през такива ограничения за сигурност! Тъжните очи на огромна част от делегатите, които не бяха позволени, омразата, която беше водеща вътре, дебненето, преследването на неуместните. Върхът на всичко беше отстрелването на една огромна младежка генерация, която е бъдещето на Българска социалистическа партия - без причини, без претекстове. Аз в тази среда и в подобен вид конгреси нямам желание да вземам участие повече " - са причините на Владимиров.

Възможно е обаче Владимиров да се кандидатира за нов мандат като кмет на локалния избор тази есен, като към момента не е ясно под каква форма.

Както Клуб Z писа, на конгреса на Българска социалистическа партия тази събота управлението, с поддръжката на най-висшия партиен конгрес, се " саморазправи " с 14 неуместни социалисти, измежду които с изключения, само че върнат с решение на съда Кирил Добрев, както и с евродепутата Петър Витанов. Самият конгрес бе придружен с обществен скандал - крясъци " Оставка " за лидерката Корнелия Нинова и разправии с защитата за инакомислещите.

Партията към този момент напусна някогашният ѝ председател, Министерство на вътрешните работи министър и председател на Народното събрание - Михаил Миков. Това стана след предходния конгрес предходната година, когато оставката на Нинова не бе " установена ".

След тази събота още едно знаково лице на левицата хвърли партийната брошура след десетилетия участие - някогашният министър на защитата Ангел Найденов.

Владимиров, не бе загадка за никого, също бе вътрешна съпротива на настоящето управление на " Позитано " 20. Той бе част от така наречен трио млади социалисти, дружно с Витанов и с депутата тогава, в този момент длъжностен министър на правораздаването - Крум Зарков, които обикаляха структурите по страната за диалози за бъдещето на модерната левица.

На лидерката Нинова не се харесваше и това, че като кмет на Перник Владимиров посрещна в града бившия премиер Бойко Борисов - около рецесията с водата.

Малко по-рано денем против изключванията на съперниците на политиката на управлението се оповестиха и от младежката организация на столетницата, като дефинираха партията като " мащеха " за тях.

Изключванията в Българска социалистическа партия не са на идейна основа, а са личностни спорове. Всички забъркани би трябвало да спрат незабавно, тъй като ще унищожат 130-годишна партия и труда на генерации социалисти, разяснява тази заран и ръководителят на БСП-София Иван Таков пред Българска национална телевизия. Той означи, че 10 от 14-те членуват в София, като петима са членове на Градския съвет, един е секретар на Изпълнителното бюро на градския съвет, един е областен консултант.

" Изпадаме в нелепата обстановка, като се изключи че се оголваме, да изпаднем още веднъж в някакви апаратни, административни и, не дай си боже, още веднъж правосъдни битки, което в действителност унищожава партията ", уточни Таков, който е и общински консултант в София.

Зам.-председателят на партията и непосредствен до Нинова Атанас Зафиров разяснява събитията като " начало на възстановителен развой ".

" Тези хора не работят за Българска социалистическа партия, а за други политически сили "

" Една клиентелистка организация напуща БСП  в символ на това, че не се справяли с поставените им задания " - съобщи Зафиров.

И прикани недоволните да изоставен и постовете, които заемат, тъй като били определени зааради Българска социалистическа партия. " Българска социалистическа партия не е брошка на ревера, Владимиров е кмет на Бойко Борисов " - твърди Зафиров.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР