Кризата в БСП се задълбчава заради подкрепата на червените общински

...
Кризата в БСП се задълбчава заради подкрепата на червените общински
Коментари Харесай

Столични организации на БСП се обявиха против червените общински съветници, подкрепили шефа на СОС

Кризата в Българска социалистическа партия се задълбчава поради поддръжката на алените общински съветници в София, гласувана при избора на ръководител на Столичния общински съвет (СОС). В неделя, 10 февруари, от пресцентъра на левицата оповестиха, че в Националния им съвет постъпват заявления от софийски партийни организации на Българска социалистическа партия срещу общинските съветници.

На съвещанието на СОС в четвъртък за началник на градския парламент бе определен Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС с гласовете на ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, частична поддръжка от „ Възраждане “, „ Синя София “ иПП-ДБ-СС. Червените общински съветници гласоподаваха „ за “, макар предизвестието на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че сходна поддръжка ще е изменничество към алените гласоподаватели, липса на морал и висша форма на двуличие.

От известието на пресцентъра на левицата в неделя излиза наяве, че и постъпилите от столични структури на Българска социалистическа партия заявления са в този дух.

В декларацията от Българска социалистическа партия Красно село се посочвало: „ Оттегляме доверието си от общинските съветници на „ Българска социалистическа партия за България “. Госпожи и господа общински съветници, ние работихме за вашето избиране, само че вие ни предадохте! Подкрепихте с гласа си срамния сговор с градската десница. Същата тази десница, която повече от 30 години ограбва столичани, която ряза монументи и цинично ги претвори в празнични торти, с цел да отпразнува успеха си над нашата памет, против нашето достолепие. Позор за вас! ”

Социалисти от Българска социалистическа партия Люлин декларират, че поддръжката на общинските съветници на Българска социалистическа партия за избор на ръководител на СОС е неправилна и в прорез с морала и достолепието на Българска социалистическа партия. В изразената от тях позиция показват, че това оставя у редовите членове на Българска социалистическа партия привкус на отчаяние за следващата скица и неуважение решенията на управлението на партията.

На свое съвещание Районният съвет на Българска социалистическа партия „ Оборище “ също се разграничава от дейностите на общинските съветници, се показва в известието. Уточнява се и, че от Българска социалистическа партия „ Оборище “ призоват Иван Таков и Иван Пешев да понесат политическа отговорност, като подадат оставка в качеството им на Председател и Заместник-председател на Горско стопанство на БСП-София.

Социалистите предложиха на идващото съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия да бъдат наложени съответните партийни санкции и поддържаха решението на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия за събаряне на политическото доверие към гласувалите за ръководител на СОС.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР