Кризата със скъпия бензин навярно е принудила крадците да действат

...
Кризата със скъпия бензин навярно е принудила крадците да действат
Коментари Харесай

Пестене на гориво: Крадците започнаха да бръмчат и покрай домовете си

Кризата със скъпия бензин вероятно е принудила крадците да работят и наоколо до местата, в които живеят, описват през усмивка пред Lupa.bg криминалисти. 

Преди време бандитите страняха от личните си региони, тъй като хората ги познават и издънка би развалила престижа им на почтена персона. 

Напоследък обаче ченгетата все по-често залавят нарушители, които бръмчат към съседите си. 

Кражбите почнали да се усилват още от предходната година, настояват от Министерство на вътрешните работи. Когато стане тежко закононарушение нормално се оказва, че причинителят е рецидивист и никой не го е погледнал и не му е обърнал внимание. Съседи гледали през шпионките до момента в който бандитите ограбвали дом на етажа и не подавали сигнал, с цел да не се вкарват в непотребни неприятности. 

Хората с униформите са доста малко с цел да се оправят с набезите, множеството от ченгетата са разпределени по всеобщи събития, признават си от полицията.

Охранителната и престъпната полиция са към 13-14 000 души за цялата страна, сочат данните за ресурса на Министерство на вътрешните работи. От тях може би 5000 са на улицата. Всички останали са зад бюро, на топло и по-високоплатено.

Имало и чести случаи на служители на реда, които отхвърлят да вземат отпечатъци след кражба, тъй като " нищо нямало да излезе ". Напоследък все по-често крадците са малолетни момчета, като против тях законът не работил с цялостна мощ. 

Прогнозите за края на тази и идната година не са положителни, чака се кражбите да се усилят двойно, поради все по-тежкия метод на живот в страната ни. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР