Кризата с повишаващите се цени на тока и на горивата

...
Кризата с повишаващите се цени на тока и на горивата
Коментари Харесай

Таксиметровите шофьори във Варна са в готовност за протест

Кризата с повишаващите се цени на тока и на горивата не подмина и таксиметровия отрасъл.

Все по-често се случва, когато се опитаме да си извикаме такси, да не можем да се свържем с централата или да ни отговорят, че няма свободни коли. Причина за това съгласно ръководителя на профсъюз " Авто 94 " Димчо Иванов е, че таксиметровите водачи във Варна всеобщо се отхвърлят и се пренасочват към други сфери.

Преди месец Димчо Иванов и негови сътрудници са внесли в Общински съвет-Варна искане за нарастване на минималната цена за транспорт.

" Предлагаме два разновидността. Единият е минималната дневна цена за километър да стане 1.21 лв., а нощната да е с 20 стотинки по-скъпа. Другият вид е дневната да се повиши на 1.31 лева за километър, а нощната да е 1.41 лв.. Много е мъчно ситуацията в сектора, изключително с повдигането на цените на горивата. Метанът към този момент надвиши 3 лв. ", разясни Димчо Иванов.

" Много сътрудници към този момент се отхвърлят, защото това което завоюват им стига единствено с цел да покрият разноските си ", разяснява Иванов. Според него Община Варна би трябвало да обърне внимание на този проблем. Дичмо Иванов разясни, че по закон общината е длъжна всяка година да актуализира цените на таксиметровите услуги, само че сходна актуализация не е правена от 2018 година.

" В момента минималната цена във Варна е 88 стотинки на километър. Таксиметровите услуги в нашия град са най-евтини спрямо останалите огромни градове в страната ", сподели Иванов.

Предложението за увеличение на минималните цени следва да бъде прегледано от транспортната комисия към Общински съвет-Варна. В случай на отвод, браншът е в подготвеност да излезе на митинг. 

" Цяла седмица, всеки ден ще протестираме, до момента в който не бъдат задоволени настояванията ни ", разясни Иванов и изрази вяра, че общината ще помогне на сектора в тези сложни времена.

Не всички в таксиметровия отрасъл обаче поддържат протестните планове.

Антраник Шакариян, притежател на една от огромните таксиметрови централи в града сподели за " Радио Варна ", че не поддържа желаното нарастване на минималните цени, но не е и срещу, в случай че общинският съвет вземе решение в интерес на покачването на цените на таксиметровите услуги. Според него обаче, подобно нарастване би довело до отлив на клиенти  и е на мнение, че е по-удачно такава стъпка да се предприеме след тежкия зимен интервал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР