Кризата с коронавируса нанесе сериозен удар и на авиосектора в

...
Кризата с коронавируса нанесе сериозен удар и на авиосектора в
Коментари Харесай

Кризата COVID-19: Летищата са празни, компании се готвят за фалит

Кризата с ковид нанесе сериозен удар и на авиосектора в целия свят. Небето опустя, летищата останаха празни, а някои от фирмите се готвят за банкрути.

Според водача Цено Николов софийското летище допреди месец е бил един прелестен кошер, който е произвеждал богатство за целия свят, а сега по-скоро е нещо унищожено, което ще изисква извънредно доста труд да бъде възобновено.
Авиокомпании „ приземяват “ огромна част от самолетите си, с цел да се оправят с рецесията COVID-19 „ Бритиш Еъруейз “ ще ограничи летателния си потенциал с най-малко 75% за април и май
От 2 години Цено Николов е водач в известна нискотарифна самолетна компания. Сега се постанова да си остане у дома. Спадът в трафика в небето над България е повече от 85%.

" Повече от 20 години съм началник на полети, видял съм всевъзможни рецесии, военни спорове, стопански рецесии, само че състояние като това в никакъв случай не сме следили в сегашната история на авиацията ", отбелязва Георги Пеев - общоприет шеф на " Ръководство Въздушно Движение ".
80 хиляди лева костват термокамерите за летищата в България До края на месец март с тях са уловени 38 индивида с нараснала температура
Той заяви, че все още има 200-220 прелитащи полета, за съпоставяне през предходната година имаме 1800-1900 за същия интервал. " Смятаме, че сме стигнали дъното на рецесията ", съобщи Георги Пеев.

По думите най-вече се следят карго полети, които има в европейското въздушно пространство, които транспортират артикули и лекарства, и надлежно фирмите от Близкия и Далечния изток, които също извършат сериозен брой полети.
„ Боинг “ възобновява производството на самолети при съблюдаване на строги ограничения Компанията прекрати активността си предишния месец поради разпространяването на ковид
В момента главно се транспортират артикули и лекарства. Има и полети за поддръжка на летателната валидност на самолетите. С тази цел е летял преди 2 седмици и Цено Николов.

" Това е по този начин нареченият нереален полет – ние взимаме един празен аероплан – без пасажери, без никакво карго и изхвърчаме – в тази ситуация от Летище София. Летяхме до Полша, там се каца. И там виждаш едно напълно празно летище, без капка живот. Много е необичайно да видиш един подобен широкоспектърен и в действителност отворен отрасъл толкоз сгънат и тъмен. Тогава може би осъзнах в действителност каква и обстановката сега и си направих някои заключения за себе си “, споделя водачът.
Заради COVID-19: Обемът на нездравословните излъчвания от самолети е намалял с една трета В света са били анулирани към един милион полета
Някои авиопревозвачи опаковаха самолетите си, тъй като не е ясно по кое време ще ги употребяват още веднъж. А у нас рецесията в бранша към този момент носи отрицателни финансови прогнози за " Ръководство въздушно придвижване ".

Георги Пеев изяснява, че приходите на предприятието идват от така наречен аеро-навигационни такси.

" Когато даден аероплан лети през нашето пространство, ние му предоставяме обслужване. Съответно, той заплаща. Когато има по-малко полети, приходите от активността са минимални. Още повече, че самолетните компании в това затруднено състояние са се договорили с Брюксел да не заплащат за интервал 6-8 месеца, което значи, че за интервал от долу-горе 8 месеца ние ще имаме нулеви доход ", показва той.

Според специалисти, най-песимистичният сюжет все още едвам при започване на 2021 година да се възвърне до 70% от трафика в небето.

Коронавирусът и България Пандемията разболя и българската стопанска система Ген. Мутафчийски: Ръстът на болните от COVID-19 е действителен Един ден в Зоната: Среща с медиците, които лекуват заболели от COVID-19 Щабът: 1097 са случаите на COVID-19 у нас Над 8 хиляди са санкционираните за неносене на защитни маски у нас Нови 8 случая на инфектирани с COVID-19 във видинската болница Изпращат в София пробите за COVID-19, взети от чиновниците на община Симитли Борисов: Да се зададе въпрос, че има доктор без облекло, просто ме взривява, дрехи има 4 случая на COVID-19 в дом за възрастни във Видинско Училищен шеф във Враца за пакетите с храна: Учителите бяха използвани в тази скица Близки на регистриран с COVID-19 не са били тествани Три нови случая на COVID-19 в Бургаско Трафикът към София последователно се възстановява Специална телефонна линия ще съветва хората с хронични болести за COVID-19 Възстановиха детските и женски съвещания при специфичен режим Още инфектирани с ковид във Видинската болница 975 са доказаните случаи на COVID-19 у нас Доц. Кунчев: Вървим към леко разпределяне на ограниченията против COVID-19 В Спешна помощ: 13 с потвърден COVID-19 при 266 позитивни бързи теста Здравното министерство прекратява инвитро процедури поради COVID-19
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 097 73 52 190 Света 2 698 521 62 805 188 873 739 971 Заразени* Нови Починали България 1 097 73 52 Света 2 698 521 62 805 188 873
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР