Кризата с избора на председател на Столичния общински съвет продължава.

...
Кризата с избора на председател на Столичния общински съвет продължава.
Коментари Харесай

Борис Бонев: Моята цел е ГЕРБ да не бъдат част от управлението на София

Кризата с избора на ръководител на Столичния общински съвет продължава. За през днешния ден още веднъж е планувано съвещание, само че на него ще бъде препоръчано изборът да бъде отсрочен. Това заяви пред общинският консултант Борис Бонев.

Така работата на Столичния общински съвет остава блокирана. До идващото съвещание в понеделник ще се разискват два разновидността за това по какъв начин да проработи общинският съвет. И двата са краткотрайни. Единият е концепция на ПП-ДБ и " Спаси София " за ротационно председателство в рамките на 1 година. Вторият - краткотраен ръководител до гласуването на бюджета на общината.

" Не е добър вид с ротацията. Но когато си предложил за ръководител индивида с най-вече преференции и лидер на листата на спечелилата най-вече партии, е отритнат, приказвам за себе си, когато сме предложили другите да излъчат претендент, когато след шестото съвещание няма определен ръководител и не сме подкрепени - постанова се да създадем по-нетрадиционни оферти. Ротацията дава опция евентуални участници да получат сигурност, че всеки ще има опцията и сигурността да се изяви. Най-голям ужас обаче провокира моментът, когато пожелаваме да бъде подписан документ за промените и политиките, които ще се създадат в София ", сподели Борис Бонев.

Бонев акцентира, че упоритостта му е да се образува реформаторско болшинство без присъединяване на ГЕРБ.

" Няма по какъв начин тези, които са управлявали 18 години София, внезапно да станат почтени, некрадливи, кардинални, работливи. Нека обикалят и се снимат. Видях по какъв начин вадят павета на " Света Неделя ". Какво ще е държанието на ГЕРБ - едва ме интересува. Моята цел е ГЕРБ да не бъдат част от ръководството на София. Това не е персонална вендета против Бойко Борисов или някоя персона от ГЕРБ. Тук въпросът е как си представяте, в случай че ГЕРБ вземат участие в ръководството, да се създадат промени, които ще прекратят приключването на пари във компании, близки до партията? Не си го представям ", уточни Бонев.

" Всички останали, които не са били част от ръководството на София през последните 18 години, би трябвало да имат късмет да покажат и да потвърдят, че могат да ръководят, да реализират резултати ", добави той.

Бонев разяснява и причините на Българска социалистическа партия за отвод от поддръжка.

" Нали никой не си мисли, че този вид покани не са съгласувани с хората, които ще ги получат. Защо реакцията е такава? Паметникът на Съветската войска е съборен, няма да се върне, в случай че Българска социалистическа партия решат да застинат някъде сред 7-15 декември и там да си останат, могат да го създадат. Нашият апел е да изберат на коя страна застават. На страната на тези, които са докарали София до това състояние, или са готови като партия, която 35 години не е управлявала София, да поеме отговорност ", сподели той.

Общинският консултант засегна и тематиката за непочистените от снега и леда тротоари в София.

" По-голямата част от тротоарите в София са обвързване на притежателите на постройките, пред които са тези тротоари да ги почистят. Където тротоарите са обвързване на Столична община, към този момент съм изискал инспекция дали е почистено и има ли наложени санкции ", сподели Бонев.

Анализ и ограничения за усъвършенстване ще се вземат, даде обещание Борис Бонев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР