Кризата с избора на председател на Народното събрание продължава и

...
Кризата с избора на председател на Народното събрание продължава и
Коментари Харесай

Кризата с избора на председател на Народното събрание продължава и днес

Кризата с избора на ръководител на Народното събрание продължава и през днешния ден - след шести опит депутатите още веднъж не излъчиха никого. Ситуацията обаче се разви динамично по време на почивката и най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС отдръпна кандидатурата си. " Продължаваме Промяната " пък поканиха партиите на съвещания за намиране на решение.

След като преседателстващият Народно събрание Вежди Рашидов разгласи отмора, партиите се събраха на председателски съвет, а след това направиха по няколко изказвания. " Демократична България " се оповестиха за различен метод за избор на ръководител, да вземем за пример това да е най-възрастният или най-опитният депутат.

Малко по-късно от " Продължаваме Промяната " поканиха всички партии на обществени съвещания, с цел да се откри решение на рецесията, която, по думите на Асен Василев, е невиждана:

" В 12.00 часа в зала " Запад " каним водачите на всички парламентарно показани партии на обществени съвещания, които да се излъчват онлайн и всички български жители да могат да видят какво се случва, с цел да можем да намерим метод да решим конституционната рецесия ", сподели той.

Българска социалистическа партия обявиха, че ще отидат на тези диалози. Минути по-късно пък Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС разгласи, че партията отдръпва кандидатурата на Росен Желязков и че са съгласни на различен метод за избор на ръководител:

" На председателски съвет към момента не е взето решение по какви критерии да бъде определен ръководителят на 48-ото Народно събрание, откакто критерият събиране на болшинство сега не важи, тъй като има паритет. Ние сме съгласни за диалози третата партия да номинира ръководител или различен метод - най-възрастният, най-опитният, какъвто и да е метод, стига да има метод Народно събрание да стартира своята законодателна активност ", сподели Атанасова.

ГЕРБ обаче не отидоха на консултациите на Политическа партия./БНТ
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР