Кризата с бокулка в Дупница се задълбочава, до края на

...
Кризата с бокулка в Дупница се задълбочава, до края на
Коментари Харесай

Задълбочава се кризата с боклука в Дупница

Кризата с бокулка в Дупница се задълбочава, до края на годината би трябвало да бъде закрито единственото бунище, в което се извозват отпадъците от всичките обитаеми места в общината. Разпореждането да се закрие е на Министерството на околната среда и водите. Сметището от дълго време е със напълнен потенциал, само че едвам след година и половина ще бъде построено ново хранилище с съвременна апаратура край дупнишкото село Джерман.

Дупница

Черни облаци пушек и задушлива миризма се носят от сметището в Дупница. Хората от квартал „ Бистрица ” в града споделиха, че са най-засегнати, тъй като блоковете се намират напълно покрай непрекъснато самозапалващите се отпадъци.

Много от по-възрастните хора описаха, че незабавно усещат, когато сметището се е самозапалило, тъй като стартират мъчно да дишат.



Според общинския консултант в Дупница Костадин Костадинов сметището от години крие съществени опасности.

Костадин Костадинов-общински консултант от Дупница : ”Положението е меко казано бедствено, към този момент пети месец то не стопира да дими. И аз персонално чакам да се случи я гърмеж,я нещо друго.
От кметството в Дупница споделиха, че ще разгласят социална поръчка, с цел да се избере компания, която да се заеме с разделното събиране и обработката на боклука, а този част от отпадъците, която не предстои на обработка, ще се транспортира до несъмнено хранилище в страната. От общината споделиха още, че казусът с отпадъците на града ще се реши изцяло през 2019 година, когато би трябвало да бъде приключено новото хранилище край село Джерман.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР