Кризата, предизвикана от новия коронавирус, почти ще стопи прогреса на

...
Кризата, предизвикана от новия коронавирус, почти ще стопи прогреса на
Коментари Харесай

Пандемията ще стопи ръста на рекламните инвестиции у нас

Кризата, провокирана от новия ковид, съвсем ще стопи напредъка на вложенията в реклама у нас тази година. Това показва Българската асоциация на информационните организации (БАКА) в годишния си отчет за рекламния пазар в страната.

Нетните вложения в реклама през 2019 година са нарастнали с 11%, само че за сметка на това, отчитайки въздействието на COVID-19, експертите предвиждат спад от -10% в общите разноски за реклама, което ще ги върне към равнищата от 2018-а.

През миналата година те доближават близо 462 млн. лв., като с най-голям дял от над 56% остава малкия екран, привлякла 260 млн. лв. от рекламодателите.

Дигиталните медии са единственият канал, който резервира двуцифрен растеж през 2019-а – там вложенията са нарастнали с 25% на годишна база по отношение на година по-рано, а съществена движеща мощ за растежа не престават да са обществените мрежи. Пресата забавя спада си, само че още веднъж отбелязва отрицателни стойности от -2%. Останалите канали порастват в границите от 2 до 5% на годишна база.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР