Кризата, предизвикана от , е влошила икономическото състояние на 70

...
Кризата, предизвикана от , е влошила икономическото състояние на 70
Коментари Харесай

70% от фирмите у нас пострадали от коронакризата

Кризата, провокирана от, е влошила икономическото положение на 70 % от компаниите в България. Това беше оповестено на почналото в София годишно издание на Българския стопански конгрес, съобщи БНР.
Огромната част от компаниите не утвърждават антикризисните ограничения на държавното управление и заявяват скептицизъм и за идната година. В същото време анализаторите са оптимисти и чакат следващата година да стартира следкризисно възобновяване.
 Въпреки ковид: Сериозен растеж на ипотечните заеми у нас Въпреки ковид: Сериозен растеж на ипотечните заеми у нас
Ръстът на ипотечните заеми в пандемичната 2020 година стартира да се форсира и в случай че продължава още няколко месеца по този начин, има огромна вероятн...
Според предварителни данни от годишната анкета на Българската стопанска камара бизнесът не е бил в по-тежко състояние от 28 години. Спад в икономическия напредък на компаниите чакат близо 70 на 100 от тях. Почти толкоз предвиждат и спад на работните места. За 70% от интервюираните безрезултатни са и антикризисните ограничения на държавното управление.
Оценките и упованията на бизнеса разяснява ръководителят на Камарата Радосвет Радев, който беше измежду участниците във форума. " Ние сме в навечерието на извънредно тревожни времена. Такава анкета бележи неизбежна икономическа злополука поради тоталното бездействие на българската страна - ехидното, надменно отношение към бизнеса, който постоянно ще се оправи, само че колкото по-късно парите стартират да стигат до бизнеса, толкоз повече те би трябвало да станат ", съобщи Радев.
Ръководителят на представителството на Европейската комисия в България Цветан Кюланов видя благоприятни условия за икономическо възобновяване в европейските средства, които могат да дойдат по Плана за възобновяване и резистентност, в случай че бъдат осъществени посочените в документа цели. " Трансформация на стопанската система в посока повече екология, повече зелени технологии, по-модерни технологии, по-дигитална стопанска система, повече вложения в цифрови технологии. Това на наше локално равнище значи, че разрешаваме на стопанската система да извърши един самобитен скок ", безапелационен бе той. А съгласно ръководителя на Българския стопански конгрес Георги Табаков, възобновяване може да стартира от 2021 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР