Кризата, която предизвика пандемията от COVID-19 е различна от всички

...
Кризата, която предизвика пандемията от COVID-19 е различна от всички
Коментари Харесай

Как кризата промени потреблението ни?

Кризата, която провокира пандемията от COVID-19 е друга от всички други. Тя се случи по едно и също време за всички. Случиха се промени в доверието към едни и към други. Промени се и методът ни на извършване на покупки. Това демонстрира изследване на потреблението по време на рецесия, направено ПР организация " Параграф 42 ". Проучването е реализирано благодарение на The Smarts Family Council през април измежду 174 души. С показване на данните за трайните промени в потребителското държание и трендовете, които се образуват в резултат на тези промени стартира Вторият годишен конгрес " Отговорни производители " на списание Мениджър. Събитието се излъчва онлайн в уеб страницата " Мениджър Нюз " и във Facebook страницата ни.

Кризата е провокирала както краткотрайни, по този начин и устойчиви промени в потреблението. Най-важните измежду тях задават и главните хипотези за развиването на връзките производители - ритейлъри-потребители:
Пазарът ще стане все по-ценово насочен. Поне за известно време още ще нараства ценовата конкуренция, в това число и във FMCG. Хората ще поддържат връзка и пазарят повече онлайн. И това ще им хареса. Потребителите откриха доста улеснения и преодоляха някои свои предубеждения. Формираната преданост към марките в този момент ще бъде извънредно устойчива. Това е обвързвано с взаимоотношенията сред марки и консуматори по време на рецесия.
Резултатите от изследването демонстрират, че потребителите стават по-пестеливи към избрани покупки. Рационалните претекстове за покупка (поне временно) надвиват над прочувствените, изясни Александър Христов, управляващ сътрудник в ПР организация Параграф 42, който показа главните заключения от изследването.

Това не са просто хипотези, това към този момент са обстоятелства, съобщи в коментар на данните от проучването Иван Чернев, председател на управителния съвет на Kaufland България. По думите му, клиентите в София към този момент избират да пазарят онлайн. Според него браншът се е справил извънредно добре в обстановката на пандемията. И посочи, че потребителят е почнал да бъде изключително сензитивен към българските артикули. Това значи, че живеем във време, в което би трябвало да имаме транспарантни и открити политики, транспарантна полемика в интерес на потребителите, добави той. Отговорните производители постоянно са били най-хубавите сътрудници на Кауфланд България. Някои от тях са с нас през цялото време на активността ни в страната, към този момент 15 години, на други помогнахме да започват и развият бизнеса си по всички положителни стандарти за качество. За нас точно това е виновното държание - и към производителите, и към потребителите.
07.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР