„Кризата е тази, която отваря прозорците в очакванията на обществото

...
„Кризата е тази, която отваря прозорците в очакванията на обществото
Коментари Харесай

Иван Нейков: 50-те лева на Борисов са невярна стъпка

„ Кризата е тази, която отваря прозорците в упованията на обществото – че сме видели казуса и че ще му намерим решение “, сподели той пред БНР.

Според Нейков рецесията, подбудена от ковид, демонстрира някои „ бели петна “ – да вземем за пример потребността от осъвременяване на трудовото законодателство. Сериозен проблем имаме и с отлагането на казуса с дълготрайната грижа – услугите, от които имат потребност хората, които не могат да се грижат сами за себе си, съобщи той.

„ Всичко се сведе до разпределяне на пари, без да е доста явен резултатът от раздаването на пари “, разяснява Иван Нейков.

При въвеждането на нов инструмент в обществената сфера, наложително би трябвало да споделяш с тези, които той визира, с цел да следиш дали работи, уточни още Нейков в разбора си за антикризисните ограничения, една от които бе 60/40.

На моменти смяната в ограниченията създаваше чувство за безпорядък, означи някогашният обществен министър. Бизнесът в доста връзки има учредения за сериозна позиция по отношение на част от ограниченията, добави Нейков.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР