Кризата е стрес тест на способността на компаниите да се

...
Кризата е стрес тест на способността на компаниите да се
Коментари Харесай

ИТ услугите ще пострадат най-силно в тех-сектора

Кризата е стрес тест на способността на фирмите да се оправят

Индустрията на ИТ услугите ще бъде най-тежко наранена от пандемията
(снимка CC0 Public Domain)

Въпреки че коронавирусът ще окаже негативно влияние върху всички софтуерни браншове, ИТ услугите ще бъдат най-силно наранени, сочи нов отчет на анализаторската компания GlobalData.

COVID-19 ще сложи под необикновено напрежение международната стопанска система в продължение на три или повече месеци. Огромно ще бъде въздействието на пандемията върху софтуерната промишленост през 2020 година

Кризата е ефикасен стрес тест на способността на фирмите да се оправят с рисковите шокове. Covid-19 ще тества финансовата непоклатимост на фирмите и доста от тях няма да оцелеят в тази начална фаза, а съвсем всички останали ще претърпят забележителен спад в приходите, предвижда GlobalData.

Новият отчет Tech, Media & Telecom Trends 2020 отразява и проучва въздействието на Covid-19 върху 17 обособени бранша на технологиите, медиите и телекомуникациите (TMT) и върху водещите компании. Според анализаторите, всички браншове ще бъдат негативно наранени, като дълготрайните вероятности за ИТ услугите са най-тревожни.

„ Индустрията на ИТ услугите ще бъде най-тежко наранена ”, разяснява Стюарт Рейвънс, основен анализатор за тематични проучвания в GlobalData.

Според него, краткотрайната „ болежка ”, която промишлеността ще изпита при опит да достави съществуващи планове, до момента в който клиентите са затворили бизнеса в продължение на три месеца, ще бъде сменена от дълготрайно страдалчество, заради солидното закъснение на ИТ плановете, защото фирмите ще съкратят разноските.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР