Кризата е много сериозна и тя засяга всички. Засяга хората,

...
Кризата е много сериозна и тя засяга всички. Засяга хората,
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Съществува реална опасност за разреждане на градския транспорт

" Кризата е доста сериозна и тя визира всички. Засяга хората, бизнесите и общините, а високите сметки за ток и газ се отразяват на всички браншове ", това съобщи кметът Йорданка Фандъкова пред NOVA.

" Съществува действителна заплаха за разреждане на градския превоз. Ако не се получи действителна помощ от страната има действителна заплаха да се понижи градския превоз. Виждаме, че други градове към този момент го вършат ", добави тя.

" Решенията би трябвало да се търсят дружно. Решенията би трябвало да дойдат след диалози с държавното управление и общините "

" Специално за градския превоз общинските съветници анонсираха една сума от към 170 млн. лева за година, само че за другите действия се действа по друг метод. Много е значимо в проетка за бюджет за 2022 да се усилят парите за прехрана, за д могат да се заплащат сметките за ток ", безапелационна беше Фандъкова.

" За предходната година сметката ни за ток е 14,4 млн. лева за годината, а разликата с предходната година е 6 млн. лева Компенсацията, която се получи за октомври и ноември е 800 000 лева Ние направихме всичко, с цел да не се стопира електричество ", сподели още кметът на столицата.

Фандъкова не даде отговор на въпроса дали измененията в " Булгаргаз " са политическо решение.

" Имах няколко срещи с министъра на енергетиката. Той и екипа му демонстрират схващане за тежката обстановка в " Топлофикация ". Тя купува газ на 133 лева сега, а я продава на 47 лева Няма сдружение, което да издържи на тази разлика ", сподели още Фандъкова.

С " не " отговори тя на въпрос дали има риск София да остане без парно поради влошеното финансово положение на " Топлофикация ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР