Криза за кадри в армията, свободните места в страната са

...
Криза за кадри в армията, свободните места в страната са
Коментари Харесай

Криза за кадри: Търсят се 500 войници за армията

Криза за фрагменти в армията, свободните места в страната са 500. Най-много професионални бойци се търсят в Командването за логистична поддръжка, както и в Сухопътните войски. Своите нови попълнения чакат и в Съвместното командване на специфичните интервенции, чиито тренировки и подготовка се организират в полигона " Црънча ", който съгласно военните дава отговор на всички модерни условия на НАТО.

В Съвместното командване на специфичните интервенции има 30 свободни места, разпределени в гарнизоните в Пловдив и София.

Ген. Явор Матеев - пълководец на Съвместното командване на специфичните интервенции: " Ние търсим претенденти, които са душевен и физически добре поставени, знаете, че службата в специфичните сили се характарезира с изключителна натовареност, което допуска доста добра физическа подготовка ".

Още по-добра форма военните реализират на полигона " Црънча ", чието реновиране продължава. Там се построяват нови, съвременни полоси, напълно по натовските стандарти.

Марин Петков – военослужещ в Съвместното командване на специфичните интервенции: " Подготовката е много усилена и сурова. Водещото при нас е адреналина, то може би поддържа всички в нашите редици ".

Ген. Явор Матеев: " Тези, които желаят да имат доста адреналин, екшън, провокации, преживявания, мястото им е специфичните сили. Хората дават стотици левове, с цел да скочат с парашут, ние ги образоваме и им плащаме, с цел да вършат това ".

Микаела към момента чака първия си скок с парашут. Тя е единствено от месец и половина в редиците на армията, само че към този момент е сигурна, че това е нейното предопределение.

Редник Микаела Попова: " Аз съм тук да потвърдя както на мен, по този начин и на останалите, че дамите можем доста повече от това, което всички си мислят ".

Срокът за подаване на документи за свободните места в Специалните сили е 24 февруари.

Репортер: Деница Торньова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР