Криза в отношенията София-Анкара, българският посланик е привикан в турското

...
Криза в отношенията София-Анкара, българският посланик е привикан в турското
Коментари Харесай

Високо напрежение по оста София-Анкара! Ние хокахме турския посланик, те - българския

Криза в връзките София-Анкара, българският дипломат е привикан в турското външно министерство. Това пишат медиите в Турция в нощта против 19 ноември.

Изселническият избор в Турция и реакциите в България станаха причина в четвъртък в българското външно министерство да бъде привикана Айлин Секизкьок, дипломат на Република Турция у нас. Постоянният секретар на българското Министерство на външните работи Иван Кондов се срещна с Айлин Секизкьок, с цел да обсъдят идния втори тур на президентските избори. Припомняме, че над 91 000 нашенци в Турция гласоподаваха за президент и парламент на 14 ноември в откритите секционни изборни комисии в 19 турски града.

Часове след диалога Кондов-Секизкьок, българският дипломат Ангел Чолаков бил извикан в турското външно министерство. В турските медии означават, „ че привикването на посланика идва след думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който през вчерашния ден разгласи, че Турция се меси в българските избори “.

Пред Чолаков турските дипломати отхвърлили изказванията, че държавни институции се месят по някакъв метод във вътрешните работи на България. В позицията си те показват, че посрещат с недоумение привикването на турския дипломат с неоснователни изказвания, отбелязва ТРТ.

На срещата било посочено, че Анкара чака с гласуването в Турция да не се злоупотребява в българската вътрешна политика. На дипломат Чолаков е била връчена нота.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР