Крива паланка. Консулът Венцислав Цветанов от Посолството на Република България

...
Крива паланка. Консулът Венцислав Цветанов от Посолството на Република България
Коментари Харесай

Българският консул пристигна в Крива паланка, оказва съдействие на задържани фенове на „Ботев”

Крива паланка. Консулът Венцислав Цветанов от Посолството на Република България в Република Македония дойде незабавно в полицейското ръководство на град Крива паланка, където всеки миг ще бъдат докарани три рейса с футболни почитатели на „ Ботев ” (Пловдив). Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.
Според македонската полиция обстоятелствата са следните:
Три рейса с почитатели на „ Ботев ” (Пловдив), пътуващи за Албания, през територията на Република Македония, са спрели към 3 ч. през нощта за отмора на автомагистралата Скопие-Тирана на избрани за това места. Четирима от почитателите със спрей са изрисували графити върху постройките за отмора. Полицията твърди, че разполага с видеозапис.
При молба от органите на реда да бъдат глобени за хулиганската си постъпка, българските жители отхвърлят. На четиримата почитатели ще бъде формиран административно углавен акт. Докато не платят санкциите, четиримата български жители няма да бъдат освободени да продължат пътуването си. В момента останалите пътуващи в рейсовете са солидарни с тези почитатели и остават на място.
„ Ботев ” (Пловдив) гостува на Партизани (Тирана) през днешния ден от 18 ч. българско време в мач от първия квалификационен кръг на шампионата Лига Европа.
Българското посолство ще оказва цялостно подпомагане на почитателите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР