Критият повече от две години ремонт на над 400 язовира

...
Критият повече от две години ремонт на над 400 язовира
Коментари Харесай

Ремонтът на язовирите – безстопанственост за 630 млн. лв.

Критият повече от две години ремонт на над 400 язовира в „ сериозно положение “ от държавното управление на ГЕРБ се оказа занемареност за 630 млн. лева Това е посочила инспекцията на първите три от листата с завършил ремонт на 10 обекта, заяви министърът на стопанската система Кирил Петков.

Инспекцията на водоемите е направена персонално от него и открила празни и затревени водоеми в полето, двойно до петорно повишени цени на изпълняваните действия.

„ Това за мен е равнозначно на занемареност “ , сподели Кирил Петков. Той добави, че ще продължи и с останалите приключени по документи обекти. Най-вероятно и те ще се окажат, че стоят празни и затревени.

Причината е, че макар че на 31 декември 2020 година Държавната консолидационна компания (ДКК) е приела обектите от държавната компания „ Монтажи “ като приключени, към този момент половин година не ги е предала за стопанисване на държавното дружество „ Управление и стопанисване на язовири “, изясни министърът на стопанската система. Затова при всеки дъжд водата се изпуска, защото за държавното дружество те към момента се водят в ремонт, добави той.

Всички документи от инспекцията ще бъдат предадени на прокуратурата , сподели икономическият министър. Освен това Агенцията за държавна финансова ревизия също ще направи инспекция и „ Монтажи “, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР