Критиците на Владимир Путин и неговия режим в Кремъл призоваха

...
Критиците на Владимир Путин и неговия режим в Кремъл призоваха
Коментари Харесай

Критици на режима на Путин призовават руснаците за масови протести в избирателните секции

Критиците на Владимир Путин и неговия режим в Кремъл приканиха за всеобщи митинги в съветските изборни секции през днешния ден, последния ден от президентските избори, които обезпечено ще затвърдят твърдото му ръководство.

Тридневното гласоподаване към този момент беше наранено от украински бомбардировки и поредност от нахлувания на съветска територия от саботажни групи против Путин. Рано през днешния ден офанзива с дрон провокира пожар в рафинерия в Славянск в региона на Краснодар в Южна Русия, където чиновници споделиха, че един човек е умрял от сърдечен удар.

Докато руснаците отиват до урните, имаше протестни дейности, в това число изтичане на багра в изборните урни и палежи в изборните секции.

Преди гибелта си в арктически затвор предишния месец основният съветски опозиционен водач Алексей Навални, който провокира всеобщи манифестации против Путин, прикани руснаците да стачкуват.

Неговата вдовица Юлия Навалная повтори апела си в навечерието на изборите и сподели, че протестиращите би трябвало да се появят в огромни количества едновременно, с цел да препълват изборните секции.

Тя прикани руснаците да създадат бюлетините невалидни, като напишат върху тях „ Навални “, или да гласоподават за претенденти, разнообразни от Путин.

Всяко публично противоречие в Русия се санкционира сурово от началото на офанзивата на Москва в Украйна на 24 февруари 2022 година и има многократни предизвестия от управляващите против митинги.

Руската съпротива прикани хората да се насочат към урните по обяд в " законна проява на мощ " против Путин.

Жител на Москва на 20 година сподели пред " Гардиън ", че ще взе участие в митинга по обяд в столицата, „ единствено с цел да видя млади подкрепящи лица в близост … да усещам поддръжка към себе си и да видя светлината в този мрачен тунел “.

Мъжът, който отхвърли да назове името си от съображения за сигурност, сподели, че се надява демонстрацията да покаже на управляващите, „ че в тази страна има хора против спора... против режима “.

71-годишният Путин, някогашен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), е на власт от последния ден на 1999 година и е надъхан да удължи властта си над Русия най-малко до 2030 година Ако приключи още един мандат в Кремъл, той ще остане на власт по-дълго от всеки съветски водач - даже повече от Екатерина Велика през 18 век.

Путин няма действителни съперници, откакто не позволи двама претенденти, които се опълчиха на спора в Украйна.

Кремъл показа изборите като опция за руснаците да покажат, че стоят зад нападението против Украйна, където също се провежда гласоподаване в следените от Русия региони.

Гласуването ще завърши в Калининград, най-западната часова зона на Русия, и скоро по-късно се чака да бъдат оповестени първите резулатите от екзитпол.

Концерт на Червения площад е провежда за 18 март, с цел да се отбележат 10 години от анексирането на украинския полуостров Крим от Русия – събитие, което също се чака да послужи като честване на успеха на Путин.

Украйна неведнъж жигосах изборите като нелегитимни и „ фарс “, а нейното външно министерство прикани западните съдружници да не признават резултата.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш и повече от 50 държави-членки насочиха остра рецензия Москва за провеждането на гласуването в украински земи, като Гутериш сподели, че „ опитът за нелегално анексиране “ на тези райони е „ недействителен “ съгласно интернационалното право.

Руските държавни медии използваха неотдавнашните триумфи на фронта и показаха спора като " борба за оцеляване против Запада ".

Москва се стреми да натисне преимуществото си на фронтовата линия, защото различията по отношение на западната военна поддръжка за Украйна доведоха до дефицит на муниции, макар че Украйна твърди, че към този момент е съумяла да спре съветското нахлуване.

Руски ракетен удар по украинския черноморски пристанищен град Одеса на 15 март умъртви 21 души, в това число спасители, пристигнали след първичния удар – офанзива, която украинският президент Володимир Зеленски дефинира като „ подла “.

От съветска страна армията заяви за многократни опити на украински диверсионни групи да преминат в Русия. Местният губернатор в Белгородска област постанови, че комерсиалните центрове и учебните заведения ще бъдат затворени за два дни в град Белгород и покрайнините. (БГНЕС)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР