Критиците на присъединяването на България към Еврозоната казват, че ще

...
Критиците на присъединяването на България към Еврозоната казват, че ще
Коментари Харесай

Борисов на срещата с бизнеса: В България никнат заводи, имаме ръст на инвестиции

Критиците на присъединението на България към Еврозоната споделят, че ще се вдигнат цените, само че във всички страни, на които желаеме да приличаме, са въвели еврото “. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на 13-тата годишна среща на Бизнеса с държавното управление.
„ През всичките тези години България се възползва оптимално от европейската взаимност. Нашите индикатори са едни от дребното в Европа, които демонстрират дисциплинираност “, съобщи Борисов.

„ Очаква се през 2019 година стопанската система да изсветлее още повече. Външният дълг се чака да ни подреди измежду страните с най-нисък подобен. През 2019 година той ще е 18,6. В съпоставяне с 2014 година междинната работна заплата набъбна с 45%. Имаме рекордни доходи от туризъм.

Относно вложенията – доста се спекулира по тематиката, през 2018 година имаме още веднъж растеж при тях спрямо 2016 година. За първи път износът ни е по-голям от вноса, заводите бълват продукции, които се изнасят на 100%. Продължаваме да строим Автомагистрала „ Хемус “. Това ще е реката, по която ще потекат вложенията за Северна България. До Севлиево и Габрово е цялостно със фабрики. Сега в Габрово пети немски цех се направи, тъй като им дадохме гаранция, че ще има автомагистрала.

Дигиталната стопанска система пораства бързо у нас. Тя пораства по-бързо с 2,5% спрямо Германия, Англия, Франция. България е единствената, която се оправи с миграцията. Ако всички като нас го бяха създали, нямаше да има проблеми. Споразумението с Турция работи прелестно, оборудването, армията, която изпращаме там, се оправят прекрасно”, сподели министър председателят.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР