Критиците на мерките срещу коронавируса се опитват да мобилизират своите

...
Критиците на мерките срещу коронавируса се опитват да мобилизират своите
Коментари Харесай

Деца починаха заради предпазните маски. Kaкво целят лъжите, слуховете и заблудите за пандемията

 Критиците на ограниченията против ковид се пробват да активизират своите последователи, като пускат слухове за деца, които били умряли поради носенето на защитни маски. От началото на септември из обществените мрежи се популяризира изказванието, че в немската провинция Баден-Вюртемберг 13-годишно момиче било умряло точно тъй като е носело маска. Детето колабирало, до момента в който пътувало в учебен рейс, а по-късно умряло. Аутопсията не е изяснила еднопосочно аргументите за гибелта, нито пък е потвърдила, че защитната маска е довела до съдбовния край.

Лъжи, клюки и заблуди

При това аргументацията на отричащите ковид е в действителност много спорна: от една страна те настояват, че от маските нямало никакъв смисъл, тъй като били прекомерно пропускливи, а от друга - че който ги носи, можел надали не да се задуши.

Експертите считат, че е извънредно необикновено носенето на защитна маска да аргументи гибел. Д-р Буркхард Родек, началник на Германското сдружение по педиатрия, съобщи пред немската социална медия АРД, че не съществуват никакви информации или научни обстоятелства, които да удостоверяват тази теза. Тя не би била и разумна, защото се знае, че маските пропущат въздух - и надлежно издишания въглероден двуокис. Същото се отнася и до маските от плат, които, съгласно детските лекари, могат да се употребяват без никакви терзания.

Лекарските сдружения в Германия са изготвили и рекомендации, които гласят: на кърмачета не трябва да се поставят защитни маски, а дребните деца в началното учебно заведение могат да носят маски, стига това да не се постанова принудително. При по-големите деца и младежи няма никакви учредения за терзания по отношение на носенето на маски. Единствените изключения се отнасят, също както и при възрастните, до деца и младежи, които страдат да вземем за пример от астма, предава  " Дойче Веле ".

Но макар еднопосочните обстоятелства, лекарят Бодо Шифман, прочул се като критик на ограниченията против ковид, популяризира в интернет видео, в което твърди, че още едно 13-годишно дете било умряло точно тъй като е носело маска. Шифман не показва никакви доказателства. Вместо това упреква учителите, че застрашавали здравето на децата. А ръководещите назовава " фашисти “. Според неговите формулировки, маските били " знак на потисничеството “ в една " фашистка тирания “.

" Голямата машинация с ковид "

Децата постоянно биват употребявани за разбуждането на страсти или за нагнетяването на избрани настроения в обществото. След огромната бежанска вълна през 2015, умишлено бяха популяризирани известия, че деца и младежи в Германия ставали жертви на насилия от страна на бежанци. По време на сегашната пандемия пък се появи слухът, че управляващите отнемали деца от родителите им. Тези умишлено пускани в ход неистини и заблуди целят едно: да поддържат мита за " огромната машинация с ковид “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР