Критики към САЩ за липса на лоялностСтраните от ЕС изразиха

...
Критики към САЩ за липса на лоялностСтраните от ЕС изразиха
Коментари Харесай

ЕС подкрепи Франция по скандала с подводниците

Критики към Съединени американски щати за липса на преданост
Страните от Европейски Съюз показаха поддръжката си за Франция по абсурда с подводниците, който я опълчи на Съединени американски щати. Това разгласи посланик №1 на Европейски Съюз Жозеп Борел от Ню Йорк, където е да сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации, съобщи Агенция Франс Прес.

Позицията на европейските страни е, че френско-американският спор не е двустранен въпрос, а визира целия Европейски Съюз. На 15 септември Съединени американски щати, Англия и Австралия оповестиха ново стратегическо партньорство за опълчване на Китай, което обаче докара до отхвърли на Канбера от многомилионен контракт с Париж за френски подводници.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел разкритикува Съединени американски щати за липса на преданост и на бистрота. Той добави, че Брюксел желае от Вашингтон обяснение за желанията зад новото партньорство. “Ако Китай е приоритет №1 за Съединени американски щати, то те би трябвало да засилят трансатлантическата връзка, не да я отслабват”, акцентира Мишел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР