Критиката на ГЕРБ и ДПС към военния министър Тодор Тагарев

...
Критиката на ГЕРБ и ДПС към военния министър Тодор Тагарев
Коментари Харесай

Удряли Тагарев заради 400 млн. за френски радари

„ Критиката на ГЕРБ и Движение за права и свободи към военния министър Тодор Тагарев за БТР-ите е подправена. Истината се крие в една договорка за радари за 400 млн. лв., която се организира от Министерство на защитата (МО) “.

Това сподели някогашният министър на защитата Красим Каракачанов пред БНР.

„ Защо бързат да приключат и да подпишат контракт с една френска компания преди ротацията “, попита Каракачанов.

„ След глупавата договорка за „ Страйкър Драгун “тече друга за радари за 400 млн. лв.. Тихомълком МО прави по този начин, че дисквалифицира компанията преди всичко и пробутва една френска. На второ място, забележете, е американската, с която има контракт за 16 изтребителя Ф-16 “, сподели Каракачанов.

„ Не е значимо кой от кого е отчаян в сглобката, а от това, че МО бърза да завърши договорката, да подпише контракта за 400 млн. лева преди ротацията. Явно ГЕРБ и Движение за права и свободи не са удовлетворени, че печели френската компания. Проблемът не е дали ще е френска, американска, италианска компания, а че министърът на защитата и политическият кабинет на МО не се интересуват от финансовите ползи на България, а от нещо друго “, сподели някогашният вицепремиер в третия кабинет „ Борисов “.

Той е безапелационен, че политическият кабинет на МО не е спазил процедура и вместо да се договорят за понижаване на цената на договорката, те бързат да подпишат. А може да се спестят 50 млн. лева от тази договорка, може да отидат отново за армията, а не да ги даваш на различен. За 3 години единствено един път са индексирани заплатите в армията и има потребност от обувки, сподели Каракачанов.

„ Някой бърза да намаже филията – политическия кабинет, преди да е станала ротацията “, предизвести той. И изясни, че БТР-ите няма по какъв начин да заминат за Украйна, тъй като първо би трябвало да се ремонтират, второ, те не са на МО, а на Министерство на вътрешните работи и трето, че са полицейско осъществяване и не са за фронта.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР