Критично застрашен северноатлантически гладък кит беше открит мъртъв край източното

...
Критично застрашен северноатлантически гладък кит беше открит мъртъв край източното
Коментари Харесай

Критично застрашен северноатлантически гладък кит беше открит мъртъв край източното крайбрежие на САЩ

Критично заплашен северноатлантически равен кит беше открит мъртъв край източното крайбрежие на Съединени американски щати през последния месец, заяви АП. Нараняванията върху тялото на бозайника подхождат на такива, получени при конфликт с транспортен съд.

Броят на китовете е по-малък от 360. През последните години те понижават. Националната работа за океаните и атмосферата в Съединени американски щати заяви, че е била известена за мъртъв кит край Савана, Джорджия, на 13 февруари.

Административната работа разгласи, че аутопсията на животното е посочила контузия от удар с тъп предмет, както и фрактури на черепа и че тези пострадвания подхождат на удар в кораб.

Съобщението за гибелта на кита идва единствено няколко дни, откакто Националната работа за океаните и атмосферата разгласява детайлности за мъртъв равен кит край Масачузетс. В този случай имаше признаци за усложнение в риболовни такъми - друга огромна опасност, пред която са изправени тези бозайници.

Последователната гибел на редките китове и събитията към тази гибел би трябвало да стимулират промени в разпоредбите, обявиха многочислени екологични сдружения. Те упорстват за по-строга регулация на корабоплаването и комерсиалния лов на риба.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР