Критичен към спазването на правилата на закрития председателски съвет бе

...
Критичен към спазването на правилата на закрития председателски съвет бе
Коментари Харесай

Притеснителна новина от парламента за цените на горивата

Критичен към спазването на разпоредбите на закрития председателски съвет бе в парламентарните коридори Тошко Йорданов. Той се възмути от " пазенето " на секретната информация по време на съвещанието, на което се обсъждаше класифицирана информация за националната сигурност. Всички си поставили телефоните в специфична кутия, министър председателят Николай Денков и секретарката на Делян Пеевски обаче не си ги прибрали. " Влизаха някакви хора, в това число някакво момиче с кафе, до момента в който се четяха секретни отчети. Ако желаете да знаете какво се е говорело - намерете я, тя не е подписвала нищо за бранене на класифицирана информация ", възмути се той. Депутатите Даниел Лорер и Делян Пеевски също били вътре, въпреки да не са шефове на групи или зам.-шефове на Народното събрание, само че най-малко носели отговорност да пазят информацията, съобщи " 24 часа ".

Йорданов бе сърдит, че квалифицираната информация не се пази като хората. " Егати закритото съвещание, вземете една табличка, телефончето в джоба и си записвате. Който не желае, единствено той не влезе ", обърна се той към публицистите.  Това било равнището на секретност и спазването на разпоредбите в страната - единствено проформа.

" Интересно ми е тези от сглобката дали ще сменят шефовете на службите в такава обстановка. Много нелепости изприказваха, изключително оня, където дребното му име е Генерал. Как ще постъпят в такава спешна обстановка ", попита той. 

Разузнавателните ни служби работят колкото могат без да се скриват зад компликациите които има, гласи оценката на Има Такъв Народ. " Хубавото е, че службите са се задействали с целия си потенциал. Отделно пък, той не е изключително огромен, тъй като са останали недофинансирани. Към тях мъчно може да отправим рецензии ", вметна депутатът. Йорданов акцентира, че спорът в Израел е огромен с наклонност за изостряне и мъчно предвидими последици.

Освен промяната на шефове на служби Има Такъв Народ чакат да видят дали ще се задейства и дерогацията на съветския нефт. " Ако този спор се разрасне, горивата ще нарастнат. Петролът, с който работи съветската страна е по-евтинот тоя в оня завършек на света. Интересно дали сглобката ще скочи в тази посока, и на нас да ни скочат цените още повече. Има чисто стопански последици от това ", съобщи Йорданов.

Сглобката пък била като лодка без гребла, която се движи " по огромна кафява река, която се движи към огромния кафяв резултат ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР