Кристофър Рей официално встъпи в длъжност като директор на ФБР,

...
Кристофър Рей официално встъпи в длъжност като директор на ФБР,
Коментари Харесай

Рокада на върха във ФБР

Кристофър Рей публично встъпи в служба като шеф на ФБР, заяви Reuters. Медията отбелязва отсъствието от церемонията във Вашингтон на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Церемонията в двор от комплекса на централата на ФБР беше значително чиста условност, защото Рей заема длъжността от близо два месеца. Освен Тръмп отсъстваха двамата директни прародители на Рей на поста - Джеймс Коми и Робърт Мълър.

Тръмп уволни Коми през май, а Мълър бе назначен на идната седмица за специфичен наблюдаващ прокурор в следствие на ФБР за допустима съгласуваност сред предизборния щаб на президента на Съединени американски щати и Русия за повлияване на изхода от президентските избори от 2016 година Част от това следствие включва инспекция на събитията към уволнението на Коми.



"Задачата ни е елементарна, само че значима - да пазиме американците и да постановяваме спазването на конституцията ", сподели Рей. По-късно, говорейки за задачата на ФБР, той добави: "Ще следваме обстоятелствата по самостоятелен метод, без значение до каква степен водят и на кого това се харесва ".

Главният прокурор и министър на правораздаването Джеф Сешънс, който през март си направи отказ от съветското следствие и след това имаше роля в решението на Тръмп да уволни Коми, назова Рей "американски родолюбец ".





"Директорът на ФБР би трябвало да знае, че нещата не опират до него, а до сигурността, правораздаването и закона ", сподели Сешънс на церемонията.

Кристофър Рей е управлявал престъпния отдел на Държавния департамент при ръководството на президента Джордж Буш-младши. В последните години е работил като частен юрист в Атланта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР