Кристофър Нолан си е изградил име с филми като Генезис

...
Кристофър Нолан си е изградил име с филми като Генезис
Коментари Харесай

Откраднал ли е логото на Tenet Кристофър Нолан

Кристофър Нолан си е построил име с филми като " Генезис " (2010 г.), " Интерстелар " (2014 г.) и " Дюнкерк " (2017 г.).
 Робърт Патинсън, Джон Дейвид Уошингтън в Tenet - новият филм на Кристофър Нолън
Режисьорът на " Интерстелар " надминава себе си

Който наподобява повече от упорит

И поради тези филми упованията към всеки идващ са доста високи. Ето за какво се чака Tenet да притегли доста хора по кината макар пандемията.

Оказва се обаче, че с логото кино лентата е зародил проблем. В тийзър, публикуван в края на предходната година, виждаме по какъв начин името на кино лентата е изписано с обърнати последни две букви.

Това е заигравка със сюжета и е много крепко, само че казусът е, че има действително съществуваща компания със същото име и лого.

Tenet Components създава елементи за колела и е реалност от 2018 година, като последните две букви от Tenet са изписани на назад.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от TENET COMPONENTS ™️ (@ride_tenet) на Дек 19, 2019 в 4:37 PST

Ето за какво бързо след появяването на тийзъра през декември от Tenet Components пишат в Instagram, че макар сходствата не са забъркани във кино лентата на Нолан и не знаят дали сходните лога са плод на случайност или пък режисьорът се е въодушевил от тяхното.

Най-голямото им терзание е хората да не си помислят, че те са откраднали логото от кино лентата. Това стига до очите и ушите на Warner Bros. с помощта на изявление на основателя на Tenet Components - Тайлър Дисчайн, за Pinkbike, в което приказва за сходствата.

От студиото незабавно се свързват с Кристофър Нолан и той написа имейл до Тайлър. В него режисьорът написа, че е работил по логото на кино лентата през последните шест години, мислейки си, че основава нещо неповторимо, само че е схванал, че и Tenet Components са били водени от същия блян.

Нолан приключва имейла с готовността да спре да употребява логото на Tenet с обърнати последни две букви, тъй като схваща терзанията на компанията.
 Tenet, Кристофър Нолан, Джон Дейвид Уошингтън, Робърт Патисън и цялостен филмов откъс на кино лентата
Кой ще предотвратява Трета международна война

Пълен филмов откъс на Tenet на Кристофър Нолан

От уеб страницата на Tenet Components виждаме и отговора на Тайлър, който разрешава на режисьора да употребява логото, само че при изискване, че употребява различен шрифт или стилизация. Тайлър също по този начин е изискал Warner Bros. да пуснат публично прессъобщение, в което да пояснят, че сред кино лентата и компанията няма нищо общо.

Очевидно, Кристофър Нолан е решил да се откаже от логото с две обърнати последни букви, тъй като в филмовия откъс на Tenet от предходната седмица то е друго, написа The Playlist.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР