Кристофър Фараона застана пред съда заради чалга версията си на

...
Кристофър Фараона застана пред съда заради чалга версията си на
Коментари Харесай

Кристофър Фараона, изпял чалга версията на Моя страна, моя България, се изправи пред съда

Кристофър Фараона застана пред съда поради чалга версията си на „ Моя страна, моя България “. Делото против него повдигна синът на легендата Емил Димитров.

Емил Димитров-син съди Фараона, защото чалга артистът решил да я преработи без да поиска  позволение за авторските права. Чалга версията се появи виналият август.

„ Мой дълг е да защитя името на татко ми и любовта на милиони хора към България “, съобщи Емил Димитров – наследник при започване на делото.

Той съобщи, че се е почувствал „ извънредно “ когато за първи път е чул тази версия

„ Не поради самия жанр музика. Той има своята хубост. Ние сме балкански народ и тези ритми са ни в кръвта. Когато обаче искаш да направиш нещо, би трябвало да е красиво и да е твое “, добави Димитров – наследник.

Исковете по делото са четири. Първият е за непозволено потребление посредством неразрешено основаване на версия на песента „ Моя страна, моя България “. Вторият иск е да се прекрати това нарушаване като съдът да забрани потреблението по всевъзможен метод и осъществяването на песента „ Моя страна, моя България “ и на непозволената версия „ Моя страна, моя Германия “. Третата рекламация е за сметка на нарушителя да се популяризира диспозитива на правосъдното решение в медиите. Четвъртата рекламация е паричната – обезщетение от 5 хиляди лв. за неимуществени вреди, нанесени на носителя на авторското право на Емил Димитров – татко, а точно неговия наследник Емил Димитров.

Източник: dariknews.bg.
Още вести четете в категорията Живот
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News  

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР