Кристоф Жан, който е тренирал Наоми Осака и сестра Мари

...
Кристоф Жан, който е тренирал Наоми Осака и сестра Мари
Коментари Харесай

Бивш треньор на Осака я дава на съд за 2 милиона долара

Кристоф Жан, който е упражнявал Наоми Осака и сестра Мари по време на юношеските им години твърди, че му дължат милиони $. Според отчет на The Sun Sentinel, през март 2012 година е подписан контракт сред Жан и бащата на Осака, като съгласно документа треньорът има право на 20% от извоюваните наградни фондове от сестри Осака за „ несигурно време “.

В търсене на обезщетение в размер на 2 млн. $ Жан споделя, че не е желаел да наема юрист, само че е бил заставен да го стори. Той твърди, че е бил помолен от бащата на сестри Осака да ги тренира във времена, в които фамилията не е разполагало с доста пари.

„ Не желаех да се стига до там, само че последният път, когато разговаряхме с Макс (както той назовава бащата на Наоми Осака) той ми сподели да си наема юрист. Това и направих “, разяснява Жан пред Sun Sentinel.

Жан е израснал в Южен Хаити, покрай мястото, където живее бащата на Осака. Треньорът споделя, че в годините, в които е работил с Наоми Осака, двукратната победителка в шампионати от Големия шлем е била „ дебела “, поради което са наблягали най-вече на фитнес и бягане.

„ Тя (Наоми) беше дебела. Стоеше против мен и нямаше сили. Баща ми сподели, че яде доста. Изработих сложна стратегия, наблягахме на доста бягане и извършения “, разяснява Жан.

В отговор, международната №1 Наоми Осака назначи за собствен юрист Алекс Спиро. Той е известен в Ню Йорк, като преди време е работил с рапъра Джей Зи, предприемача Робърт Краф, както и серия играчи от НБА. Един от най-паметните му случаи е обвързван с някогашния състезател от НФЛ Аарън Фернандес, който съумя да освободи след двойно ликвидиране в Бостън.

„ Ще преминем през този случай с триумф “, уверен е Спиро. „ Бързият напредък на Наоми не е никаква изненада. Тя в никакъв случай не е виждала или подписвала този малоумен „ контракт “, съгласно който тя би трябвало да даде част от приходите си, когато е на 14 година Това е неуместно “.

В момента Осака е тренирана от Джърмейн Дженкинс, някогашен спаринг сътрудник на Винъс Уилямс. В началото на годината, дни откакто завоюва Откритото състезание на Австралия, тя се раздели със Саша Бажин само че настоя, че не става въпрос за пари.

„ Всички мислят, че в проблема става въпрос за пари, само че това не е по този начин. Не бих сложила триумфа над щастието си. Няма да се рискувам, единствено с цел да запазя човек към себе си. Това е едно от най-болезнените неща, които съм чувала за себе си “, сподели Осака.

21-годишната тенисистка има извоювани две трофеи от Големия шлем, както и трофея от Индиън Уелс предходната година. Според формалния уебсайт на WTA, от наградни фондове японката има заработени малко над 10 млн. $.

tennis24.bg
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР