Кристина Патрашкова осъди лидера на ИТН Слави Трифонов на 50

...
Кристина Патрашкова осъди лидера на ИТН Слави Трифонов на 50
Коментари Харесай

Патрашкова осъди Слави за 50 000 лв.

Кристина Патрашкова осъди водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов на 50 000 лв. поради скечове в предаването му. Решението е на Софийския апелативен съд, който е втората инстанция, на която журналистката печели процеса, който води против " СЕДЕМ - ОСМИ " АД, оповестява. Според съда най-общо те могат да се групират като такива, отнасящи се до личността на Патрашкова (третирана като непривлекателна), до половия ѝ живот (третиран като отсъстващ/неинтензивен) и до правоговора ѝ (пародират се изразни средства, вложени като нейни думи).

" Скечовете са демонстрация на недобър артистичен усет, внушенията за външността, правоговора и половия живот съставляват неприемливо нахлуване в персонална сфера ", споделят магистратите. Те прибавят, че внушенията са позорящи и са в положение да провокират декларираните неимуществени вреди. " Настойчивостта на сценаристите и водещия обосновава кумулиране на неимуществените вреди ", споделят съдиите Иво Дачев, Мария Георгиева, която е докладчик, и Асен Воденичаров.

Те прибавят, че се обрисува преднамереност, която надвишава мярата на възможно осветление на персона, известна в медийното пространство. В извършено на 10 юни 2020 година правосъдно съвещание били разпитани двама очевидци. Според единия скечовете по адрес на журналистката приличали на акция. В най-малко 7-8 излъчвания тя била таргетирана като обществено лице за присмиване и оскверняване. След 2-3 месеца почнала да приема предаванията с яд. Наблюдавала се динамичност в отношението ѝ по отношение на скечовете.

След третото предаване тревогата ѝ повишена. Свидетелят споделил, че тя „ излязла от релси “. Мнението му било, че такава насмешка може да убие човек. Става дума за най-гледаното предаване, в най-гледаното време, отбелязва съдът. За няколко месеца Патрашкова не била психически в строя. Свидетелят се опитвал да я разсее, канейки я да излязат, само че тя отказвала, макар че кардинално била отворен човек, който обича да излиза и контактува. От началото на делото в шоуто спрели да я пародират.

Според различен очевидец в границите на една година имало към 10 скеча. Известната журналистка получила нерешителност да излиза измежду хора. Изпаднала в меланхолия. Изпитвала подозрителност, че хората я гледат и я разясняват. Станала нервна и избухлива. Плачела по телефона и отказвала да излиза, макар, че обичала да посещава изложения, заведения. Професионализмът ѝ оказал помощ да резервира работата си през този интервал. На очевидеца не е известно да е имало друго съображение тя да се усеща зле.

Затова съдът приема, че жалбата ѝ е основателна. " Сумата от 50 000 лева е обективен еквивалент за страданията, обидата, променения метод на живот, провокирани от медийния интерес в предаването „ Шоуто на Слави “ към журналистката ", показват магистратите. Тяхното решение не е дефинитивно. То може да бъде обжалвано пред Върховен касационен съд.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР