Кристин Кангай, която е завършила финанси и икономика в Кения,

...
Кристин Кангай, която е завършила финанси и икономика в Кения,
Коментари Харесай

С достойнство пред несгодите: Историята на финансистката от Кения, която работи като кондуктор

Кристин Кангай, която е приключила финанси и стопанска система в Кения, е изправена пред безработицата в своята област. Това е постоянно срещан проблем за доста от приключилите университет в Кения.  

За да свързва двата края, тя навлиза в мъжка специалност и е кондуктор на рейс в Найроби.  Ние ви срещаме от близко с ежедневните ѝ битки, показвайки нейната устойчивост, храброст и достолепие измежду несгодите. 

 кения VOA

Както споменахме, Кристин Кангай приключва финанси и стопанска система , само че не може да си откри работа в своята компетентност като доста други хора, приключили университет в Кения. Тя е взема решение да се заеме с сложна и рискова работа в сфера, доминирана от мъже, с цел да свърже двата края и е една от дребното кондуктори в Найроби, Кения. Тя ни превежда през нейния път на израстване, нейното обучение и нейните очаквания и фантазии за бъдещето. 

,,Родена съм в окръг Тарака-Нити. Бях добра ученичка и обичах учебното заведение. Представянето ми беше над междинното. Бях доста положително момиче, доста дейна в различни училищни действия. Забременях след гимназията и трябваше да оставя детето на майка ми, с цел да мога да отида в лицей. Завърших през 2018 година компетентност финанси и стопанска система, след което започнах да диря работа във компании и банки ” , споделя тя. 

С тапия по стопанска система в ръка, Кристин Кангай старателно търси работа като банков инспектор, което дава отговор на нейната подготовка. Около 13,5% от неотдавна приключилите кенийски лицей се борят за обезпечаване на работа в определената от тях област. 

 кения VOA

Типичните отговорности на кенийския автобусен кондуктор включват подкрепяне на пасажерите по време на качване и слизане от рейса, както и продажба на билети. Кристин постоянно търпи тормоз от пасажери, които имат вяра, че позицията на кондуктор в рейса е единствено за мъже. 

,,Има доста провокации, свързани с тази работа. Например маршрутът, по който минавам, до момента в който ходя на работа заран, не е безвреден за дами. Отивам на работа преди изгрев. Обикновено съм единствената на пътя, толкоз е ужасно. Детето ми би трябвало да яде и да върви на учебно заведение, тъй че самоуверено ходя по този път. Преживявам толкоз доста, от време на време ходя на работа и си тръгвам с нищо ” , споделя Кристин. 

Кенийските дами срещат трудности на пазара на труда в Кения, като са изправени пред 40% по-висок % на безработица спрямо 18,5% при мъжете. 

 кения VOA

Тя възнамерява да изкара шофьорски курс, с цел да може да се пренасочи и да кара рейса. Шофьорите печелят 200-300% повече от кондукторите и дамите водачи са по-уважавани. Те също по този начин са изправени пред по-малко опасности, защото не взаимодействат с пасажерите. 

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР