Кристиано Роналдо все пак ще приключи славната си кариера в

...
Кристиано Роналдо все пак ще приключи славната си кариера в
Коментари Харесай

Роналдо подписа с Ал Насър

Кристиано Роналдо въпреки всичко ще завърши славната си кариера в едно затънтено за футбола място - Саудитска Арабия. Днес суперзвездата подписа своя контракт и бе показан като нов футболист на " Ал Насър ".

За този трансфер се заприказва още при започване на международното състезание в Катар, а след края му слуховете се ускориха, без значение че президентът на арабския клуб отхвърли публично преди няколко дни да има договорка.

37-годишната португалска мегазвезда е подписал до 2025 година, когато ще бъде на 40 и това очевидно ще е последният му клуб като деен състезател. Финансовите параметри не бяха обявени, само че се твърди, че Роналдо ще получава баснословните $75 млн. на година. По време на трансферните спекулации за прекосяването на португалеца една от главните тематики бе, че той ще играе единствено 2.5 година за " Ал Насър " (това съответствува с формалното известие за продължителността на контракта на футболиста), а по-късно ще бъде дипломат на Саудитска Арабия в поддръжка на кандидатурата на страната, дружно с Египет и Гърция, за домакинство на международното състезание през 2030 година В международните медии се спекулираше, че Роналдо ще получава за това по към $200 млн. годишно.

Днес нищо такова не бе оповестено. От " Ал " Насър " написаха на профила си в " Туитър ":

" Пишем история. Това е трансфер, който освен ще въодушеви нашия клуб да реализира даже по-големи триумфи, само че ще въодушеви и нашата лига, нашата нация и нашите бъдещи генерации, момчета и девойки, да бъдат най-хубавата версия на себе си. Добре пристигнал, Кристиано в твоя нов дом Ал Насър ".

Самият футболист разяснява сбито:  " Развълнуван съм от новото прекарване в друга лига и в друга страна. Визията, която " Ал Насър " има, е доста вдъхновяваща. Много съм разчувствуван да се причисля към моите съотборници, с цел да оказа помощ на тима да реализира повече триумфи ".

Треньор на " Ал Насър " е французинът Руди Гарсия (58 г.), водил преди " Лил ", " Олимпик " (Марсилия), " Олимпик " (Лион), " Рома " и други В отбора играят колумбийският вратар Давид Оспина ( " Арсенал ", " Наполи " ), камерунският национал Винсент Абубакар ( " Порто ", " Бешикташ " ) и някогашният национал на Бразилия Луис Густаво ( " Байерн ", " Волфсбург ", " Олимпик ", М).

Роналдо минава в клуба от Саудитска Арабия като свободен сътрудник, защото тъкмо преди международното състезание в Катар се споразумя със притежателите на " Манчестър Юнайтед " да се раздели с " алените дяволи " по взаимно единодушие. До напускането на португалеца се стигна след обтягането на връзките му с нидерландския треньор на отбора Ерик загар Хаг, след което Роналдо даде изявление пред английския журналист Пиърс Морган. В него той атакува намерено шефовете на клуба и Тен Хаг и това дефинитивно му затвори вратата пред присъединяване в отбора на " Манчестър Юнайтед ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР