Кристиано Роналдо спечели първи трофей от периода си в Саудитска

...
Кристиано Роналдо спечели първи трофей от периода си в Саудитска
Коментари Харесай

Първа титла за Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия

Кристиано Роналдо завоюва първи трофей от интервала си в Саудитска Арабия, откакто вкара и двете попадения за своя отбор Ал Насър при триумфа с 2:1 след продължения над Ал Хилал на финала за Арабската клубна купа. Мачът сред двата огромни противника от петролното кралство се игра на стадион " Крал Фахд ", а триумфът на Ал Насър е изключително скъп, защото беше реализиран с 9 футболисти, предава Българска телеграфна агенция.

Роналдо се размина с купите в първия си сезон в Саудитска Арабия, в който дойде по средата. Неговият отбор остана на второ място, той обаче вкара 6 попадения и с тях се трансформира в голмайстор на плейофа за купата.

Турнирът за Арабската клубна купа сплотява тимове от района, който е обитаем с арабски нации – Близкия Изток и Северна Африка, или от Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, Ирак, Мароко, Тунис и Алжир.

Пълният със звезди тим на Ал Насър доминираше тотално преди почивката. Но рисковите удари на новите попълнения Секо Фофана, Марсело Брозович и Садио Мане бяха избавени от вратаря на националния тим на Саудитска Арабия Мохамед Ал Уаис. Мачът вървеше 0:0 до 51-ата минута, когато Ал Хилал откри резултата. Пристигналият от Зенит (Русия) Малком пресече една топка, напредна и центрира към бразилеца Мишаел, за който нямаше проблем да вкара с глава на празна врата. Щипката сол в мача добави самият 27-годишен Мишаел, който отпразнува попадението в стила на Роналдо – отскок до ъгловото знаменце, приземяване с изпънати ръце и присъщия военен зов.

В 71-ата минута Ал Насър остана с 10 души на терена, защото бранителят Абдулалех ал Амри напусна терена с червен картон. Само след три обаче Кристиано Роналдо изравни резултата, засичайки подаване на десния защитник Султан Ал Ганам. Така 38-годишният петкратен притежател на Златната топка се разписва в пети следващ дуел.

След още 4 минути Ал Насър остана с още един състезател по-малко, като резервата Науаф Бушал наруши разпоредбите и видя аления картон. Срещата влезе в продълженията, само че в 98-ата минута Роналдо вкара втория и надвит гол в мача. Той посрещна с глава отбита от гредата топка и я прати в мрежата, възползвайки се от излизането на вратаря.

За Ал Насър и Роналдо има единствено два дни отмора, защото в понеделник ще открият новия сезон в Сауди Про-лийг против Ал Итифак.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР