Кристиано Роналдо може да има собствен музей в родния си

...
Кристиано Роналдо може да има собствен музей в родния си
Коментари Харесай

Тематичен парк на Меси за 170 млн. евро ще отвори врати в Китай

Кристиано Роналдо може да има личен музей в родния си град Фуншал, само че огромният му противник на футболния терен в последните години Лионел Меси ще се снабди с нещо още по-голямо – тематичен парк. В китайския град Нанджин в началото смятаха да отворят музей на звездата на " Барселона " и даже го разискаха по време на визитата му в страната през лятото, само че в този момент планът се трансформира.

Името на парка към момента не е изяснено, само че съгласно първичната информация е допустимо да се споделя Messi World. Той би трябвало да отвори порти през 2020 година, а площта, на която ще се простира е 80 хиляди квадратни метра.

" Футболът набира голяма известност в Китай и каква по-хубава реклама може да има от най-хубавия футболист в света. Меси е световна икона ", споделя Дейвид Ксирау, който е един от основните основатели.

Проектът е ръководен от LMM (Lionel Messi Management), която дава отговор за марката на аржентинеца Mediapro Exhibition. Другата компания, която взе участие в построяването на тематичния парк е китайската държавна Phoenix U-Art.

Очаква се паркът да може да посреща сред 4 и 5 милиона гости всяка година, като това се дължи на близостта на Шанхай. Общата стойност на плана ще бъде към 170 млн. евро, като в нея се включва и облагородяване на региона, освен самият парк.

" Футболът не стартира с Лео, нито пък свършва с него, само че виждаме какво въздействие по света имат персони, които от дълго време не играят като Пеле, Марадона, Йохан Кройф. Майкъл Джордан също остава най-голямата звезда на НБА и след края на кариерата си ", споделят от Mediapro Exhibition.

Идеята е посетителите да могат да прекарат през целия ден в парка, по сходство на всички увеселителни паркове по света. Цената на входния билет към момента още не е ясна, само че за съпоставяне в Китай цитираха цената, която се заплаща в " Дисниленд " в Шанхай – 40 $.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР