Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Джанлуиджи Буфон са тримата финалисти

...
Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Джанлуиджи Буфон са тримата финалисти
Коментари Харесай

Роналдо, Меси и Буфон са финалистите за футболист на годината в Европа

Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Джанлуиджи Буфон са тримата финалисти в конкуренцията за най-хубав футболист на Европа за сезон 2016-17, заяви УЕФА. Победителят ще бъде разгласен на 24 август, когато ще се тегли жребият за групите в Шампионската лига.

Тримата са били определени от жури, включващо 80-те треньори на тимовете, взели участие в Шампионската лига и Лига Европа предишния сезон, както и 55 публицисти - по един от всяка страна, член на УЕФА. Треньорите не са имали право да гласоподават за играчи от своя тим.

Наградата на УЕФА за футболист на годината се дава на най-хубавия състезател, без значение от националността му. Значение за оценката имат представянето на състезателя на клубно равнище във всички шампионати - вътрешни шампионати, евротурнири и междуконтинентални съревнования.

Роналдо наподобява любимец за премията, откакто имаше доста значима роля в мощния сезон за " Реал ". Мадридчани станаха първият тим, спечелил Шампионската лига в две следващи години, а в Испания също стъпиха на върха.

Буфон се показа доста мощно и също беше с огромна заслуга за продължаващата надмощие на " Ювентус " в Италия. Той способства и за достигането до финала в Шампионската лига, където " бианконерите " отстъпиха против " Реал ".

В челната десетка мадридчани имат още трима футболисти - Лука Модрич, Тони Кроос и Серхио Рамос. Меси е единственият представител на " Барселона ".

В десетката влиза и Златан Ибрахимович, който завоюва Лига Европа с " Манчестър юнайтед ".

Челната десетка след третото място
4. Лука Модрич (Хърватия, " Реал " )
5. Тони Кроос (Германия, " Реал " )
6. Пауло Дибала (Аржентина, " Ювентус " )
7. Серхио Рамос (Испания, " Реал " )
8. Килиан Мбапе (Франция, " Монако " )
9. Роберт Левандовски (Полша, " Байерн " )
10. Златан Ибрахимович (Швеция, " Манчестър юнайтед " )
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР