Кристиан Вигенин от БСП смята решението на правителството в намеса

...
Кристиан Вигенин от БСП смята решението на правителството в намеса
Коментари Харесай

С решението си за ненамеса Борисов СЕ НАМЕСВА във вътрешните работи на Македония

Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия счита решението на държавното управление в интервенция във вътрешния спор в западната ни съседка. "Струва ми се, че това е една много директна интервенция в един вътрешен спор в Република Македония ", сподели Вигенин, който е ръководител на парламентарната комисия по европейските въпроси. Депутатът обаче означи, че желае да чуе позицията на премиера по този мотив.

Този отвод си го изяснявам с това, че единствено преди ден пък македонският президент отхвърли да разяснява съглашението сред Гърция и Република Македония за името с македонския министър председател, сподели Кристиан Вигенин. Според него обаче посланието трябвало да е по-позитивно. От моя позиция министър председателят трябваше да изясни на президента, че обстановката в Република Македония изисква повече разсъдък, мъдрост, по-силен ангажимент за търсене на решение, а не политически демонстрации на каквито бяхме очевидци през вчерашния ден, уточни депутатът от левицата.

Не си припомням сходен случай, най-малко в най-новата ни история, разяснява Кристиан Вигенин. "Може би се е случвало да няма подобен банкет, само че когато това не е планувано авансово в програмата. Доколкото разбирам, то е било планувано ", добави той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР