Кристиан Николов, който предизвика катастрофата с телевизионния водещ Милен Цветков,

...
Кристиан Николов, който предизвика катастрофата с телевизионния водещ Милен Цветков,
Коментари Харесай

Съдът остави Кристиан Николов в ареста

Кристиан Николов, който провокира злополуката с телевизионния водещ Милен Цветков, остава в ареста. Това реши Софийският градски съд на съвещание довечера, съобщи БНР.

Съдът одобри, че на този стадий има задоволително данни, че 22-годишният Николов съзнателно е предизвикал гибелта на журналиста.

Шофирането под въздействието на четири упойващи субстанции, доста високата скорост, пренебрегването на аления светофар, неналичието на спирачен път и заплахата за останалите участници в придвижването на оживеното столично кръстовище - това са част от претекстовете, с които арбитър Мина Мумджиева остави под стража Кристиан Николов.

Според нея на независимост той може да се укрие, тъй като живее и учи в Германия, както и да извърши друго закононарушение поради зависимостта си от опиатите.

На обвиняването за възможен предумисъл в дейностите на Николов възрази юристът му Любомир Таков - съгласно него няма доказателства клиентът му да се е познавал с Милен Цветков. Той изиска от арбитър Мумджиева да не постанова никаква мярка за неотклонение и да го освободи от ареста.

Прокурорът по делото опонира, че въпреки такива данни да няма, поредицата от нарушавания на разпоредбите за придвижване съгласно правосъдната процедура могат да стимулират заключението, че Кристиан Николов съзнателно е умъртвил журналиста.

Съдът се съгласи с констатацията, че 22-годишният мъж умишлено е нарушил разпоредбите, разчитайки на късмет да не се стигне до съдбовен случай.

Според юрист Таков обаче, прокуратурата не е потвърдила без подозрение, че Николов е карал джипа по време на злополуката.

Според него, свидетелските показания не са задоволителни, с цел да се одобри, че обвиненият е карал сега на злополуката - въпреки по делото да има видео-техническа експертиза, тя обяснявала единствено ненапълно механизма на злополуката и действието на обособени лица.

По думите му, Кристиан Николов е посочен като участник в злополуката единствено от един очевидец - служителя, работещ като защита на метростанцията. Другите двама служители на реда, които са открили самоличността на Николов, съгласно юриста пристигнали след злополуката и не били директни очевидци.

" Липсва лицева идентификация на сниманите от охранителните камери лица, отсъстват разпознавания ", твърди Таков.

Кристиан Николов следеше съвещанието от ареста. Чрез скайп връзка той изиска да бъде пуснат на независимост, с цел да продължи образованието си.

Той може да апелира непрекъснатия си арест пред Софийския апелативен съд. Съдът насрочи това съвещание за 30 май.

По-рано през днешния ден прокуратурата преквалифицира действието на Николов като " тежко съзнателно ", в това число поради събитието, че злополуката е станала на оживено място и по този начин е бил заплашен животът на доста хора.

Фактът, че наоколо до мястото, на което джипът на Кристиан Николов е блъснал колата на Милен Цветков, е имало преминаващи на зелено пешеходци, се вижда от записи на охранителни камери, публикувани в обществените мрежи.

На сходно видео от през днешния ден се вижда също по какъв начин очевидци извеждат журналиста жив от колата му. Според авансово умозаключение от здравната експертиза, той е имал няколко несъвместими с живота контузии.

Ако Кристиан Николов бъде приет за отговорен, той може да бъде наказан на пожизнен затвор.

Припомняме, обвинените за тежката злополука на Великден към този момент са четирима.

Освен на Кристиан Николов, обвиняване беше повдигнато и на майка му - Десислава Пешева, тъй като му е разрешила да кара автомобила - благосъстоятелност на ръководената от нея компания, след приложимост на опиати.

Джипът " Ауди Q7 " е благосъстоятелност на компанията " Десислава Пешева комерс ", а майката на Николов е съдружничка на намиращия се от лятото на 2018 година в ареста предприемач Миню Стайков.

Обвинения бяха повдигнати също против приятелката на николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, наследник на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа все още на злополуката. Двамата са обвиняване поради това, че са отказали да свидетелстват за събитията, довели до тежкия пътен случай.

Симона Цветкова и Георги Иванов са освободени нощес от ареста против парични гаранции от по 10 000 лв.. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР