Кристиан КернСоциалдемократите на вече бившия канцлер Кристиан Керн са получили

...
Кристиан КернСоциалдемократите на вече бившия канцлер Кристиан Керн са получили
Коментари Харесай

Социалдемократите изпревариха крайната десница в Австрия

Кристиан Керн

Социалдемократите на към този момент някогашния канцлер Кристиан Керн са получили 26.9% след предварителния парламентарен избор в неделя в Австрия и изпревариха с малко крайнодясната Партия на свободата, която първоначлано беше на второ място, предадоха организациите. Консервативната Австрийска национална партия(АНП) на Себастиан Курц продължава да води с 31.5 на 100, а на трето място е крайната десницна отпред с Ханс-Кристиан Щрахе, която получава 26%. Местното Министерство на вътрешните работи заяви, че това са данните след броене на съвсем всички гласове, подадени по пощата, само че без бюлетините, подадени с удостоверения за гласоподаване на друго място, не по регистрация. Става дума за към 36 000 бюлетини, които са равни на към 1 % от гласовете. Окончателните данни ще бъдат оповестени в четвъртък. Те обаче няма да трансформират твърдото първо място на консерваторите на Курц, на който ще бъде предоставено да сформира държавно управление.
Действащото държавно управление на Австрия подаде през днешния ден оставка според конституцията. Официалната гала се състоя в президентството във Виена. Оставката беше подадена от канцлера Керн на президента Александър ван дер Белен. Държавният глава благодари на министрите за работата им и им заръча да извършват своите отговорности до съставянето на ново държавно управление. Според конституцията на Австрия президентът би трябвало да стартира съвещания с партийните водачи след парламентарните избори и да разпореди на победилата политическа мощ да сформира държавно управление. " Ще възложа на водача на Австрийската национална партия Себастиан Курц мандат за сформиране на ново държавно управление, в случай че резултатите не се трансформират ", сподели Ван дер Белен. Той съобщи, че идващото австрийско държавно управление би трябвало да зачита европейските правила, показва ДПА. " Внимателно ще проследявам, с цел да подсигурявам, че основополагащите европейски полезности, вписани в нашата конституция, остават компасът, който направлява Австрия към бъдещето ", сподели президентът.
Крайнодясната Партия на свободата наподобява най-вероятният съдружен сътрудник на АНП, като се има поради мощното й показване на изборите и твърдата й позиция за миграцията, която е сходна с тази на консерваторите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР