Кристиан Ериксен е съвсем близо до завръщане на терена в

...
Кристиан Ериксен е съвсем близо до завръщане на терена в
Коментари Харесай

Ериксен се връща в играта, отново с топката в краката

Кристиан Ериксен е напълно покрай завръщане на терена в професионалния футбол - 7 месеца след ужаса от мача Дания - Финландия на Евро 2020.

Тогава халфът на " аления динамит " падна на терена след сърдечен арест и остана в безсъзнание за минути, като светът се боеше от най-страшния вероятен излаз.

29-годишният Ериксен обаче се върна към живота, дни по-късно му бе подложен специфичен дефибрилатор на сърцето, с който той може да играе футбол в няколко страни на Европа, където дравните наредби разрешават това.

Англия е една от тези страни, а Висшата лига е мястото, където Кристиан разцъфна за огромния футбол след прехвърлянето му от Аякс в Тотнъм през 2013-а.

От няколко дни Ериксен е състезател на различен лондонски тим - Брентфорд, и се готви за своя дебют. Той към този момент тренира с отбора, а през днешния ден може да бъде включен в групата за гостуването на първенеца Манчестър Сити.

Ако това не се случи, в събота ще е измежду 18-те за семейството на Кристъл Палас, а тогава стават и тъкмо 7 месеца от случая на " Паркен " в Копенхаген в мача с финландците

В първото си изявление като състезател на Брентфорд, датският полузащитник сподели:

" Направихме доста проби и получих утвърждение от доста лекари, преди да се вземе решението, че мога да играя още веднъж. Брентфорд бе най-хубавата ми алтернатива и желая в идващите 4 месеца до края на сезона да си върна формата и още веднъж да се усещам като футболист.

Около Коледа ми се обади Томас Франк (мениджърът на Брентфорд е датчанин и някогашен треньор на Ериксен - б.р.) и си говорихме дълго. Попита ме по какъв начин съм надъхан да дойда пред януари тук. И се съгласих.

В часовете след случилото се в Копенхаген аз бях сигурен, че повече няма да играя футбол. Два дни по-късно това се промени и споделих на фамилията ми, че още веднъж ще съм на терена един ден.

Сега не мисля за това, което се случи. Виждам в главата си първия мач, в който ще играя. Моментът е близо ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР