Кристиан Чарли Танев e 22-годишен писател и влогър. Създател e

...
Кристиан Чарли Танев e 22-годишен писател и влогър. Създател e
Коментари Харесай

Ето кой е създателят на „Ракиямен” - първия български супергерой

Кристиан Чарли Танев e 22-годишен публицист и влогър. Създател e на първия български супергерой със лична комикс поредност – „ Ракиямен ”. „ Ракиямен” се роди, когато се чудех какво е най-българското нещо – надлежно ракия, и по какъв начин да направя супергерой от това – надлежно Ракиямен. Всичко беше в резултат на един комедиен клип, който направих. Беше много сполучлив, хората харесаха героя. Даже те го кръстиха”, споделя Кристиан пред bTV.

Първия си комикс е получил, когато е бил на 9. „ Тогава майка ми взе нейната сбирка от комикси „ Дъга”, старите дизайни на комикси „ Дъга” и от там нататък се възпламених и започнах да натрупвам от първите български издателства на комикси”, спомня си той.

Кристиян основава Ракиямен, тъй като счита, че хората имат потребност от повече смях и положително въодушевление. Разлиствайки цветните страници на „ Ракиямен”, надали някой може да си показа, че Кристиан вижда света черно-бял.

„ Не ме одобриха в Художествената академия заради здравословни аргументи – не виждам никакви цветове”, признава той.

Кристиан обаче е безапелационен, че това не го дефинира като човек и като темперамент.

Младият създател е част от новото съвременно общество – общество, което живее и твори във виртуалното пространство. Въпреки това той обича книгите. Важна роля за любовта му към литературата с изключение на майка му имат и преподавателите по литература.

„ Обожавах българския език и литературата. Не бях добър възпитаник, тъй като не можеше да ми се задържи вниманието за доста дълго. Първият, който съумя да ми го задържи, беше този, който ми преподаваше за курсове за кандидатстване след седми клас. Просто ме сграбчи и ме накара да стартира чета, не на мощ, а чисто от интерес какво приказва. След това се реалокирах на първия чин, започнах да проследявам какво споделя и се показах сносно на изпитите след седми клас”, споделя още Кристиан.

Освен комикс той е напът да издаде и първата си книга, която има и своя идея. Тя ще е с къси истории, събирани от пенсионери и възрастни хора, които познава. „ Ще се споделя „ Пенсионен фонд”. Ще запиша техните истории и техните прекарвания като млади и по какъв начин сега ги третират като по-възрастни”, отбелязва Кристиан.

Всички приходи ще бъдат дарени за пенсионери в неравностойно състояние. Според Кристиан няма задоволително хора, дела или щедрост, които да оказват помощ на възрастните хора. „ Даже бяха избрани като неспособен човешки материал, което е неприемливо за мен”, акцентира той.

„ Обичам да работя, да съм ангажиран. Да се усещам спокоен, тъй като съм имал малко проблеми с под паника офанзиви и т.н и това да работя ме успокоява. Караме да се усещам цялостен, в случай че мога по този начин да се изразя”, споделя още Кристиан.

„ Не се надявам нещо да пристигна от небесата, на невиждан триумф. Не се надявам да забогатея от нищо, от лотарията да вземем за пример. Надявам се просто това, което искам да върша, и ме прави благополучен, да съумея се устоявам с него до края на живота си”, добавя той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР